Smørstegt rødspætte

Fjordkroen – fantastisk udsigt over Præstø fjord og rigtig god mad

Fjordkroen
Fjordkroen

En gammel kollega og jeg tager engang imellem på en køretur hvor det gælder om at fare vild. Vi vælger et område af Sjælland som vi ikke kender ret godt og så følger vi bare de små veje og ser hvad for eventyr vi kommer ud på.

Jeg har lige fået et nyt kamera for at teste det og da vi kom til Præstø fjord holdt vi ind for at jeg kunne tage lidt billeder af fjorden. Ganske scenerisk.

Vis stort kort
Lige bag parkeringspladsen, på den anden side af vejen lå Fjordkroen og så nydelig ud og specielt terrassen så indbydende ud. Det var blevet hen ad aftensmads tid, så vi tjekkede menukortet på nettet og det så ganske fornuftigt ud. Der var fyldt indenfor og en hyggelig summen der fortalte at folk hyggede sig.

Underligt nok var der masser af ledige pladser udenfor på terrasen og vi kunne ikke stå for udsigten på denne sommerdag.

Fantasisk udsigt over Præstø fjord
Fantastisk udsigt over Præstø fjord

Menukortet er ganske klassisk og bærer mere præg af den traditionelle danske fortolkning af det klassiske franske køkken end det nye nordiske og det skal man ikke kimse af.

Min kammi valgte deres “2 retters menu” der ganske klassisk var en rejecocktail til forret og en Entrecôte med pommes macaire og bearnaise sauce.
Mit valg var til forret en asiette med nyrøget laks,  kold hummerragout, purløgscremefraiche, gravad laks med flødesennepsdressing og en smørstegt rødspætte med brunet smør og nye kartofler.

Rejecocktailen var med en hjemmelavet tusinde ø’er der fik en lyst til at købe to pakker kartoffel chips og ellers gå igang med et par film. Meget traditionel og velsmagende lød det fra den anden side af bordet.

Rejecocktail med friskpillede rejer
Rejecocktail med friskpillede rejer
Hjemmelavet thousand island
Hjemmelavet thousand island

Min forret var af gode skiver gravad og røget laks. Men hvad der virkeligt imponerede og overraskede  mig var den kolde hummer ragout og flødesennepsdressing.
De var perfekt af balanceret i forhold til laksen. Specielt flødesennepsdressingen kan mange gange blive så kraftig at smagen af laksen bliver helt væk.

Begge forretter havde en ting til fælles, der var rigeligt på tallerkenen

Nogle gange bliver man overrasket de underligste steder, så det var med spænding at vi ventede på hovedretten.

Entrecôte med pommes macaire og Bearnaise
Entrecôte med pommes macaire og Bearnaise

Min medspiser havde som sagt valgt deres to retters menu, hvor der stod på en Argentinsk entrecôte med bearnaise til, diverse grøntsager og en pommes macaire.
En pommes macaire er en bagekartoffel hvor indholdet er skrabet ud og stegt igen. Her var den fyldt med en skinke.

Der lød rosende ord for bøffen og pommes macairen der hurtigt fik ben at gå. Bearnaisen var hjemmerørt som det hør og bør. Da jeg smagte på den slog det mig igen hvor godt smagene var velbalanceret.
Syren fra hvidvin og eddike slog lige præcist igennem med estragonen på et niveau hvor selv smagen fra den kogte nye kartoffel jeg prøvede kunne smages.
I det hele taget en bearnaisesauce som de på Fjordkroen kan være stolte af.

Smørstegt rødspætte
Smørstegt rødspætte

Min rødspætte var stegt til perfektion, intet mindre og smagte fremragende.

Kartoflerne var et stykke for sig selv. Jeg havde besluttet mig for kun at spise en lille håndfuld fra skålen, men endte med at få spist dem alle.
De var ikke vendt i smør. Bare vasket, kogt perfekt og utrolig smagsfulde.

Jeg kunne godt have undværet tilbehøret fra havet. Fisken i sig selv havde været mere end rigeligt og givet udtryk for en selvsikkerhed der klart var tilstede i tilberedningen.

I det hele taget et rigtig godt og rigeligt måltid der gjorde at vi ikke kunne klemme dessert ned. Betjeningen var høflig på en måde der får en fra hovedstaden til at glippe med øjnene og komme i tanke om hvordan det burde være.

Normalt når en madblogger skal skrive en anmeldelse af en restaurant gør det ikke noget at stedet har et “kendt” navn bag gryderne eller er trendy på den fede måde.
Men nogle gang møder man et køkken der bare gør det gør rigtig rigtig godt og det gør Fjordkroen med den fantastiske udsigt, så er du i nærheden af Præstø fjord med sulten nagende, så vil denne blog godt anbefale en omvej.


Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *