Brownies, absolut en af mine yndlingskager. Normalt bager jeg en mere klassisk brownie, som altid falder i god jord. Den holder ihvertifald aldrig ret længe.
Denne gang skulle det være anderledes, og efter at have kigget lidt rundt i køkkenet, besluttede jeg mig for en brownie med banan og hasselnød.
Hvorfor ikke? Banankage er en anden af mine yndlingskager, og imens jeg stod der og funderede over hvilken kage jeg skulle bage, tænkte jeg over om man ikke kunne kombinere de 2 kager.
Resultatet blev en brownie, med en delikat smag af banan. Helt perfekt i mine øjne, den smagte godt på dagen den blev bagt, men som så mange andre brownies, så er den blevet 10 gange bedre både i konsistens og smag her dagen efter, hvor den er sunket en smule sammen.
Brownies med banan
200g chokolade (jeg brugte 56%, mørkere kan også bruges)
125g smør
100g mel
2 tsk bagepulver
8 æg (str M) (eller 6 str L)
350g sukker
2 små modne bananer
100g grofthakkede hasselnødder
1g salt (cirka 😉
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 165 grader oven og undervarme.
Mel, nødder, salt og bagepulver hældes i en skål og blandes.
I en kasserolle smeltes smør og chokolade ved svag varme. Pas på det ikke brænder på.
Imens piskes æg og sukker i en skål til det er lyst og luftigt. Når chokoladen er smeltet, så stil det til side imens bananerne (uden skræl 😉 ) moses med en gaffel.
Tag et fad og smør med smør, og drys med mel. Du kan også gøre som jeg, og fore den med bagepapir, det er meget nemmere.
Så skal dejen samles.
Hæld chokoladesmørret ned i æggesnapsen, og vend det sammen med en dejskraber. Vend også de moste bananer i. Tilsidst vendes melet i. Når melet er kommet i skal dejen ikke røres for meget, men kun lige så det er godt blandet.
Hæld dejen i et fad. Jeg bruger et fad på 22 x 30 x 5 cm, som ihvertifald bliver fuldt. Da fadet er så højt bages kagen ca 60 min midt i ovnen. Mærk efter med en kødnål/strikkepind/lægte om kagen er bagt, ellers giv den lidt mere.
Velbekomme.
Skriv et svar