Selvom det er muligt at finde vilde blåbær i Danmark, det er noget af en opgave at plukke dem, så har vi da alligevel været ude at plukke en sjat. 1,2 kg blev det til, ikke at det var alverden, men vi havde Frederikke med ude på heden, og for at hun ikke skulle komme til at kede sig for meget tog vi hjem efter en times tid.
Nu var det teknisk set ikke blåbær vi var ude at plukke, men det beslægtede mose-bølle, som minder meget om blåbær, og som også i det meste af Jylland kaldes for blåbær, da vi (desværre) sjældent ser rigtige blåbær i naturen her.
Mose-bølle-bærrene, blev til marmelade, en rigtig mørk og intens marmelade, som bliver nydt på brødet.
Så står man tilbage der med 100 ideer til hvad man kan bruge flere bær til, men ikke flere bær at bruge.
Heldigvis havde den lokale Rema1000 tilbud på blåbær til 10,- for 200g, og så røg der da lige en bakke i kurven. Så kunne jeg da få lavet blåbærmuffins, og smoothies, og .. og ..
De bedste muffins som findes er nemlig blåbærmuffins!
Blåbærmuffins (ca 20 stk)
3 æg
260g sukker
150ml vegetabilsk olie (solsikke eller vindruekerne)
½ stang vanilje
330g mel
1 tsk bagepulver
1 knsp. fint salt
300g creme fraice 18%
200g blåbær
Forvarm ovnen til 200 grader.
Flæk vanijen, og tag kornene ud.
Find en stor skål, og pisk æg og vanilie, og tilsæt sukker efterhånden. Pisk til det er lyst of luftigt. Imens der piskes videre hældes olien langsomt i.
I en anden skål blandes mel, salt og bagepulver.
Hæld gradvist melblandingen i den store skål, skiftevis med creme fraicen og vend det sammen.Vend tilsidst blåbærrene forsigtigt i.
Fyldes i muffinsforme (ca 3/4 fulde), og de bages ca 20-25 minutter midt i ovnen, til de er lysebrune.
Skriv et svar