
Midt mellem de to haller i Torvehallerne er der dukket noget nyt og spændende op – Asparges-Knejpen.
En lille midlertidig udendørs café der sælger asparges i alle afskygninger.


Jeg hørte første gang om den på mit lille hjørne af de sociale medier hvor Kim Mühlhahn fra Jonas Kogebog nævnte at nu gik en gammel drøm i opfyldelse.

Det næste jeg så var at hun var forbi Søren Wiuff for at hente asparges og så bliver det ikke bedre. Min nysgerrighed og appetit var vækket, så ved førstkommende ledige stund var jeg smut forbi for at smage på lækkerierne:

Der var tre asparges retter på menuen og jeg faldt for Terrine med røget laks og Asparges salt med fermenteret asparges.

Den røgede laks var helt i top. Blød, velsmagende og godt balanceret, men det var aspargsen der var rettens stjerne og de funklede som i et eventyr.
De fermenterede asparges havde været igang i et år og var guddommelige. Specielt de hvide var en nydelse. Men den grønne aspargescreme var min personlige favorit.
Hver især smagte tingene rigtigt godt, men når de blev spist sammen blev der opnået hvad alle i et køkken stræber efter – at få det hele til at gå op i en højere helhed.
Det lykkedes, oh det lykkedes. En flot hyldest til aspargesen som lige nu er i sæson.
Det er ikke sidste gang jeg er forbi for at smage og købe lidt asparges med hjem.
Der er åbent frem til den 30. juni 2014
Skriv et svar