Få mest ud af en frisk kylling – Afsnit 1, at partere en kylling

Hel kylling

Hel kylling

Da jeg læste var et af trickene, for at få SUen til at strække, at købe en frisk kylling og bruge den til alle mulige retter. I studietidens ånd købte jeg en fersk kylling hos et at de bedre discountmarkeder. Jeg måtte slippe lidt over kr. 60,- for den.  Første skridt var at partere den

Det var en stor velvoksen en af slagsen og jeg gik straks i gang.  Jeg har fundet tre gode videoer på youtube der viser hvordan man parterer en kylling og som med så meget andet er der ikke en rigtig måde at gøre det på. Som der bliver sagt i en af videoerne – “det kommer an på hvilke udskæringer du vil have”.

Den seriøse

Den praktiske

Den morsomme og hurtige

Parteret kylling

Parteret kylling

Jeg fik følgende ud af min. To kyllingebryster, vingerne delt op i to under og to over, overlåret (udbenet), inderfiletterne var meget store så de blev delt op til fire lige store og i øverste venstre hjørne ligger “østeren”.

“Østeren” er et lille stykke kød der sidder hvor overlåret rammer ryggen. Den ligger i en lille “lomme” og er utrolig velsmagende. De nåede ikke at blive til en ret, men bliv spist som kokkens nydelse.

Kyllinge skrog til fond, skind og fedt

Kyllingeskrog til fond, skind og fedt

Men der er meget tilbage – så jeg fik skilt så meget skind og fedt fra resten som muligt. Kødet skal bruges til den første ret jeg har tænkt mig at lave på kyllingen. Resten skal bruges til fond.Det var en stor velvoksen en af slagsen og jeg gik straks i gang.  Jeg har fundet tre gode videoer på youtube der viser hvordan man parterer en kylling og som med så meget andet er der ikke en rigtig måde at gøre det på. Som der bliver sagt i en af videoerne – “det kommer an på hvilke udskæringer du vil have”.

Den seriøse

Den praktiske

Den morsomme og hurtige

Parteret kylling

Parteret kylling

Jeg fik følgende ud af min. To kyllingebryster, vingerne delt op i to under og to over, overlåret (udbenet), inderfiletterne var meget store så de blev delt op til fire lige store og i øverste venstre hjørne ligger “østeren”.

“Østeren” er et lille stykke kød der sidder hvor overlåret rammer ryggen. Den ligger i en lille “lomme” og er utrolig velsmagende. De nåede ikke at blive til en ret, men bliv spist som kokkens nydelse.

Kyllinge skrog til fond, skind og fedt

Kyllingeskrog til fond, skind og fedt

Men der er meget tilbage – så jeg fik skilt så meget skind og fedt fra resten som muligt. Kødet skal bruges til den første ret jeg har tænkt mig at lave på kyllingen. Resten skal bruges til fond.

Relaterede indlæg:

, , ,

No comments yet.

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This