Bananmuffins

Bananmuffins er endnu en lækker og meget nem kage man kan bikse sammen, når man lige ved man får gæster. Banan muffins tager ca. halv time at lave incl. bagningen. Chokoladen jeg kommer i synes jeg selv skal være en halvmørk 50-60% chokolade, så den ikke bliver for dominerende, men er du til det kraftigere, kan en kraftigere chokolade også blandes i. Hvis man kommer meget over 80% synes jeg kakaoindholdet bliver for højt, og så bliver chokoladen for bitter i forhold til bananerne i kagen. Banan Muffins med chokolade 3 bananer, godt modne 2 æg 200g sukker 300g mel 50g olie, fx. solsikkeolie eller vindruekerneolie 1/4 stang vanilje (ca. 2-3 gram stang) 75g kokosmel en lille smule salt 75-100g god chokolade 1 spsk bagepulver Muffinsforme. Bruger du de små papirsforme er der til ca 25 stk. Varm ovnen op til 200 grader. (lidt mindre ved varmluft) Hak chokoladen som du ønsker den. Jeg foretrækker den rimeligt grofthakket, så man kan se og smage stykkerne i kagen. Skræl og mos bananerne, og rør dem med sukker, æg, mel, olie, salt, kokos og vanilie. Rør derefter bagepulveret og chokoladen i. Put dejen i muffinsforme, de skal være ca 3/4 fyldte. Bag dem på den midterste rille i ovnen i ca 20-25 minutter, til de er let brune ovenpå. Serveres lune, eller afkølede.

Relaterede indlæg:

, ,

14 Responses to Bananmuffins

  1. fie 9. november 2008 at 16:17 #

    lyder lækkert…. gætter mig bare til hvor meget mel der skal i….

  2. Lars 9. november 2008 at 17:42 #

    Hov!

    Jeg retter lige opskriften til 🙂

  3. Maria 14. november 2008 at 15:52 #

    Har lige lavet dem idag. De er bare for lækre!

  4. Lars 14. november 2008 at 23:54 #

    Tak for rosen Maria.

    Jeg er osse helt vild med dem, selvom mit banan/nellikekage eksperiment har lagt lidt en dæmper på mit bananfrenzy.

  5. Pernille f 9. april 2010 at 09:43 #

    er de nemme og lave

  6. Lars 9. april 2010 at 10:34 #

    @Pernille f: Ja, de er vildt nemme at lave. Muffins er også rigtig gode at lave hvis man bager sammen med børn, fordi de er så simple.

    Jeg har som barn bagt muffins fra Mickeys kogebog utallige gange.

  7. Karoline 26. april 2010 at 11:46 #

    Der kan med fordel bruges en ekstra banan 🙂

    Jeg lavede dem til min klasse i dag. Det var et hit med chokoladeovertræk (smeltet mørk chokolade)

    – En anden ting jeg gjorde var at hælde dejen i en sprøjtepose, og ned i formene.

    SUPER LÆKRE MUFFINS 😀

  8. inger nymann 1. februar 2011 at 11:58 #

    Har lige bagt bananmuffinns med chokolade. De er tunge og tørre og alt for søde. Har I glemt smør og væske? Mine røg ud.

  9. Lars 1. februar 2011 at 21:17 #

    @Inger:

    Jeg er ked af at du ikke brød dig om muffinsne, de er lidt tørrere (mere brødagtige) end normale muffins, da der ikke er så meget fedtstof i. Sødheden kan være svær at styre, da bananernes størrelse og modenhed betyder meget, ligesom den chokolade man putter i.

    Heldigvis tager de jo kun 30 min at lave, så det er jo bare at prøve igen, og justere opskriften som ønsket.

    Herhjemme har vi nu ikke haft problemer med opskriften.

  10. maj 6. april 2011 at 17:15 #

    Hej, Jeg har også brugt opskriften med succes. Jeg gav dem lidt kortere tid. Brugte papirforme og har erfaret fra tidligere muffinforsøg at de er mindre og derfor skal have mindre tid i ovnn. Måske det der gik galt for Lars.
    Hilsen Maj

  11. Camilla Fabricius 11. december 2011 at 19:05 #

    tak for rundturen på bloggen, og for den gode brødagtige bananmuffin.
    Jeg har tilladt mig at linke til den på min egen blog http://madoghave-camillasandetliv.blogspot.com/2011/12/bananmuffins-fra-skraldeturen.html

  12. Lars 12. december 2011 at 22:11 #

    @Camilla: Fornøjelsen er på vores side, og det er selvfølgelig altid velkomment når folk linker til os, især når der er så rosende ord sammen med linket 🙂

  13. Kristina Larsen 24. marts 2012 at 23:16 #

    Meget lækker opskrift 😀 Jeg kan også varmt anbefale bananmuffins med nødder, hvis man vil prøve noget mere anderledes 🙂

    red: link til opskrifts-spam-site fjernet.

  14. Marianne 9. april 2012 at 14:34 #

    Super go´ opskrift – nemme og hurtige- jeg skiftede kokosmelen ud med havergryn.. prøv det.

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This