Kategori: Bagværk

  • Brownies

    Brownies

    Brownies er min yndlings chokoladekage, og den her opskrift fra Heibergs børnedessertcirkus, er som Morten Heibergs skriver: “Verdens bedste brownies”. Den er simpelthen utroligt lækker, og at den er nem at lave, enten alene, eller sammen med børnene, gør jo ingenting

  • Blommekager

    Blommekager

    Der er stadig gang i blommetræet, så der kunne da lige blive til nogle blommekager, disse her er en slags store småkager, som kræver lidt fingerfærdighed at lave, men de bliver rigtig gode, så de er værd at bakse med. Smagen i dem er heller ikke som man er vant til fra småkager, så her er de også et alternativ til de traditionelle småkager.

  • Pate Brisee

    Lige en hurtig opskrift på pate brisee, som er en nem dej, som kan indgå i alverdens former for bagværk.

  • Clafoutis med kirsebær

    Clafoutis med kirsebær

    Clafoutis! Første gang jeg hørte dette udtryk, var jeg totalt blank. Heldigvis ved Wikipedia ret meget, og kunne fortælle mig at Clafoutis er en fransk dessertkage, som traditionelt laves med kirsebær. En slags bagte pandekager med kirsebær i. Det lød spændende. Jeg er vild med kirsebær, og elsker pandekager, så kombinationen skulle da afprøves. Traditionelt […]

  • Food pairing #1 – Rabarber og blåskimmel

    Blåskimmelost og rabarber, et umage par. Jeg har i dette første afsnit af denne serie taget hul på den eksperimenterende del af køkkenet. I dette forsøg handler det om food pairing, hvor kemien bestemmer hvilke råvarer det skal passe sammen.

  • Banankager med kokos og chokoladeovertræk, superlækkert!

    Banankager med kokos og chokoladeovertræk, superlækkert!

    Ofte når man laver banankage, eller i dette tilfælde banankager, så bliver det en halvklæg kage som virker tung. Denne opskrift med kokos hjælper med at modvirke dette, og giver istedet en kage som føles lækrere, og ikke er helt så tung. Opskriften er supernem, og tager 5 minutter at smide sammen, så den bliver ofte brugt i vores køkken, når man lige har et par bananer som trænger til at blive spist. Opskriften er en tilpasning af de gode banankager i Kager der Smager bogen, som har bragt mange gode kager ind i vores liv.