Tag: Heston blumenthal

 • Oksefilet (næsten lavet sous vide) med brød og tomatsalat

  Oksefilet (næsten lavet sous vide) med brød og tomatsalat

  Sommeren er begyndt at holde sit indtog,  og jeg havde lyst til en lille bøf med lidt let tilbehør til.  Samtidigt så jeg chancen for at dele resultatet af mine eksperimenter udi at stege en bøf eller anden oksekød. Let tilbehør betyder: ingen sovs, ingen kartofler, ris, pasta og i den dur. Men måske en […]

 • Middag i Sverige, del 2: Ovnstegte kartofler, hjemmelavet bearnaise og ovnstegt højreb

  Nogle gange skal man vende tilbage til de klassikere man er vokset op med. De må gerne forbedres og eksperimenteres med.  Den bedste weekend middag jeg husker fra min barndom er culottesteg, pomfritter, en gang pulver bearnaise og majs! Mangen en god aften er foregået i hjemmets skød over sådan et måltid. Specielt husker jeg den […]

 • Eksperiment: Bøf sous vide med ovnstegte kartofler

  I mit første indlæg om sous vide, havde min slagter lavet svineskanken for mig. Mens vi snakkede sous vide teknik, kom han med det glimerende foreslag at jeg skulle anskaffe mig en billig friture maskine. En af dem hvor temperatur kontrollen går fra 0 til højt. Sådan en tingest skulle være god nok til at eksperimentere med sous vide derhjemme.

 • Texturas eksperiment 01: Tomatsalat med hjemmelavet feta

  Texturas eksperiment 01: Tomatsalat med hjemmelavet feta

  Det har været overvældende at skulle gå igang med at eksperimentere og lege med mit nye Texturas sæt (link her). I modsætning til når jeg normalt er i køkkenet er det med elementer jeg kender, varme, kulde, fugtighed, tørhed, surt, sødt og alle de ting vi normalt associerer med at fremtrylle velsmag, så er dette er ukendt område.

 • Texturas – Sferificatión minikit

  Texturas – Sferificatión minikit

  Igennem rigtig lang tid har jeg læst, set og hørt om molekulær gastronimi. Navne som Ferran Adrià (El Bulli) og Heston Blumenthal (The Fat Duck) blev citeret og nævnt igen og igen. Ikke mindst blev de rost til skyerne for deres kreativitet og mest imponerende var at i alle artikler løb begejstringen over. En begejstring gav sig udtryk i en overrasket benovelse over at opleve noget nyt, der smagte godt og rev anmeldere og besøgende med sig.