Kategori: Ost

  • Sønderhaven gårdmejeri og deres oste

    Det nordiske køkken, nordiske råvarer og alt godt der kan samles fra naturen, er noget af det der bliver skrevet rigtig meget om i disse dage. Hvilket er godt og velsmagende. Jeg er til gengæld en del mere fascineret af at der er ved at være gang i en del spændende lokale mejerier der laver, […]

  • Tortellini med ricotta og salviesmør

    Tortellini med ricotta og salviesmør

    Fyldet i tortellinierne smager fortrinligt, og salviesmørret smager ikke mindre end fantastisk. Salvie er når det er råt meget kraftigt i smagen, men når det er blevet stegt i smør falder smagen til mindre styrke, og smørsovsen og salvien passer rigtig godt til fyldet i tortellinierne.

  • Ost – parmesanen er ikke længere

    Efter lang tid og overvågning er min parmesan nu ikke længere. Parmesanen overlevede den eksploderende vandflaske, men jeg har den episode mistænkt for at være med til at fremskynde dens endeligt.

  • Ost: Mit første forsøg på hjemmelavet gorgonzola

    Ost: Mit første forsøg på hjemmelavet gorgonzola

    Da jeg sidste år begyndte at lære at lave ost var det oste der ikke skulle lagres meget jeg forsøgte med i begyndelsen. Min første ost der skulle lagres var en gorgonzola.

  • Ostehapser med safran og trøffelsmør

    Ost er en klassisk måde at ende et måltid på. Store osteborde bliver hevet rundt til almen fryd på de bedre restaurationer, og Frankrig bryster sig af at have firehundrede forskellige oste. Åh ost! Hvid, fast, blød, blå, stærk, mild, gammel, frisk, ung og bare dejlig.  For nogle år siden var jeg på Horizonten i […]

  • Lammeculotte med tomat, feta og ovnstegte kartofler

    Lammeculotte med tomat, feta og ovnstegte kartofler

    Jeg stod en fredag og snakkede med en god kollega om hvordan man kunne lave en nem hovedret og som han formulerede det så elegant: “Noget der bare lige kan rodes sammen og smides i ovnen”. Så det skulle være nemt at forberede, let at tilberede og smage godt. Store krav, men på ingen måde umuligt.

  • Ost – klassisk tomatsalat med hjemmelavet feta

    Ost – klassisk tomatsalat med hjemmelavet feta

    But the others wait in Casablanca… and wait… and wait… and wait. Kan det blive bedre end at starte det her indlæg med et citat fra min favoritfilm over alle – Casablanca!. Det føltes langt, det var langt at vente en enkelt uge på at fetaen var parat til at blive brugt første gang.

  • Ost – Hjemmelavet feta

    Feta – eller middelhavsost eller hvad man nu kalder den efter EF-Domstolen gav Fetaen “Beskyttet Oprindelses Betegnelse’ – er en herlig spise. Det var faktisk den første ost jeg prøvede at lave selv sidste år

  • Ost – parmesanen tæt på katastrofe!

    eg åbnede køleskabet og foran mig lå en sprængt flaske. Nedeunder den stod bakken med parmesanhjulet. Bakken var fyldt til underkanten af hjulet med is og halvdelen af osten var dækket af is og glaskår!

  • Ost – Hjemmelavet ricotta

    Ricotta er et fantastisk biprodukt af ostefremstillingen. Når du er færdig med at lave en ost, for eksempel flødeost, feta, fast- eller skimmelost, har du en hel del ostevalle tilbage, det er den der bruges til at lave ricotta.

  • Ost – Hjemmelavet parmesan

    Hvad skal man bruge for at lave ost? Jeg har som sagt et osteriet fra Danske hjemmeproduktion. Det kommer med 2 bakker med net og rist til hver. Dertil høre sig to plastik klemmer til at holde de to bakker sammen. Noget jeg ikke får brug for til denne ost. Derudover har jeg lige købt en rund form med “låg” der gør at jeg kan presse osten.

  • Hjemmelavet ost – en serie

    Hjemmelavet ost – en serie

    Ost. En spise de fleste af os her til lands tager forgivet. Enten vel indpakket i en af de utallige discountbutikker vi normalt går på jagt i – eller som smagsoplevelser fra ostehandleren, rejsen eller restaurationsbesøget. Men ikke en spise de fleste af os har den store ide om hvordan bliver lavet.