Kategori: Forret

  • And på den gode måde (confit de canard)

    And på den gode måde (confit de canard)

    Confit de canard er en klassiker i det franske køkken og er velsmag i yderste potens. Det er mere en måde at tilberede og konservere and end det er en ret.  Confit er også den lette måde at lave and på til de forskellige højtider som Mortens aften og jul. Anden forebliver saftig, smagsfuld og […]

  • Kollegaerne på besøg til en tre retters menu

    Kollegaerne på besøg til en tre retters menu

    Et par af mine kollegaer var blevet træt af at høre om mine eventyr udi køkkenets glæder og fik inviteret sigselv til en tre retters. Ikke fordi jeg var svær at overtale. En ting er at gå og lave mad til sig selv, men det bliver altid sjovere når jeg kan lave mad til en […]

  • Rodfrugtsuppe med stegt kyllingebryst og gedeostcreme

    Rodfrugtsuppe med stegt kyllingebryst og gedeostcreme

    Der var lørdag og tid til at lave en god fond. Sådan en krabat kræver god tid og tålmodighed, så denne weekend var som bygget til det. Fond er en af de herlige ting her i verden som kan løfte en sovs op over skyerne og få mit hjerte til at slå lette slag. Halvvejs […]

  • Tortellini med ricotta og salviesmør

    Tortellini med ricotta og salviesmør

    Fyldet i tortellinierne smager fortrinligt, og salviesmørret smager ikke mindre end fantastisk. Salvie er når det er råt meget kraftigt i smagen, men når det er blevet stegt i smør falder smagen til mindre styrke, og smørsovsen og salvien passer rigtig godt til fyldet i tortellinierne.

  • Svinekoteletter med varm salat

    Svinekoteletter med varm salat

    Så er det tid til et af de klassiske stykker af kød, svinekoteletter. Serveret med en varm salat af chorizo, portobellosvampe, forårsløg og bare for at bruge mere af grissebassen lidt luft tørret skinke.

  • Fyldte Courgetter

    Fyldte Courgetter

    Fyldte courgetter med tomat og basilikum og mozzarella, en rigtig sommerret.

  • Torskerogn med hjemmerørt remoulade og røget silderogn

    Torskerogn med hjemmerørt remoulade og røget silderogn

    Så er det tid til en klassiker. Billig, velsmagende og ikke mindst nem! I stormetropolen hvor jeg bor er vi trods alt ikke store nok til at have vores egen fiskebutik, men der kommer en udfoldelig lastbil forbi en gang om ugen.

  • Æggemad med hjemmelavede ristede løg

    Æggemad med hjemmelavede ristede løg

    Åh, at stå i det hjemmelige køkken og vide at man laver skægge eksperimenter, gør en ydmyg, og hvad kan være mere ydmygt end en æggemad.  Jeg havde et par løg i overskud og tænkte der måtte være flere måder at kunne udnytte dem på.

  • Eksperiment: Hønsekødsuppe med kyllingbryst sousvide, spinat, forårsløg og chili

    Eksperiment: Hønsekødsuppe med kyllingbryst sousvide, spinat, forårsløg og chili

    Mange af de andre eksperimenter jeg har skrevet om her på siden kræver specielle ting og udstyr. Denne ret kan sagtens laves uden sous vide og smage lige så godt. Men når det nu alligevel var tid til at lave mad med lidt imponator effekt, ja så var det frem med frituremaskine og ikke mindst stemplekanden til kaffe.

  • Tartar med peberrod, æggeblomme, rå løg og kapers

    Folk enten elsker eller hader tartar. For nogle er tanken om det rå oksekød eller den rå æggeblomme frastødende, men for os andre er det en delikatesse ud over alle grænser.

  • Portobello svampe med trøffel croutoner

    Portobello svampe med trøffel croutoner

    Den her er ret er inspireret af en Jamie Oliver opskrift, som jeg første gang smagte for nogle år siden. Gnid en portobello svamp ind i olie. Læg den med stilken opad i et ovnfast fad og drys hakket chili og hvidløg over den. Slut af med lidt salt og peber.

  • Hvid gulerodssuppe med rugbrøds croutoner og chorizo

    Hvid gulerodssuppe med rugbrøds croutoner og chorizo

    Hvide gulerødder! Jeg stirrede fascineret på posen der lå i sin ubemærkethed og så fortabt ud. Klemt inde mellem en halvtom kasse med almindelige kartofler og gulerødder. Hvide gulerødder, spændende, ideerne begyndte at køre gennem mit hoved.