Kategori: Forret
-
And på den gode måde (confit de canard)
Confit de canard er en klassiker i det franske køkken og er velsmag i yderste potens. Det er mere en måde at tilberede og konservere and end det er en ret. Confit er også den lette måde at lave and på til de forskellige højtider som Mortens aften og jul. Anden forebliver saftig, smagsfuld og […]
-
Rodfrugtsuppe med stegt kyllingebryst og gedeostcreme
Der var lørdag og tid til at lave en god fond. Sådan en krabat kræver god tid og tålmodighed, så denne weekend var som bygget til det. Fond er en af de herlige ting her i verden som kan løfte en sovs op over skyerne og få mit hjerte til at slå lette slag. Halvvejs […]
-
Svinekoteletter med varm salat
Så er det tid til et af de klassiske stykker af kød, svinekoteletter. Serveret med en varm salat af chorizo, portobellosvampe, forårsløg og bare for at bruge mere af grissebassen lidt luft tørret skinke.
-
Torskerogn med hjemmerørt remoulade og røget silderogn
Så er det tid til en klassiker. Billig, velsmagende og ikke mindst nem! I stormetropolen hvor jeg bor er vi trods alt ikke store nok til at have vores egen fiskebutik, men der kommer en udfoldelig lastbil forbi en gang om ugen.
-
Æggemad med hjemmelavede ristede løg
Åh, at stå i det hjemmelige køkken og vide at man laver skægge eksperimenter, gør en ydmyg, og hvad kan være mere ydmygt end en æggemad. Jeg havde et par løg i overskud og tænkte der måtte være flere måder at kunne udnytte dem på.
-
Eksperiment: Hønsekødsuppe med kyllingbryst sousvide, spinat, forårsløg og chili
Mange af de andre eksperimenter jeg har skrevet om her på siden kræver specielle ting og udstyr. Denne ret kan sagtens laves uden sous vide og smage lige så godt. Men når det nu alligevel var tid til at lave mad med lidt imponator effekt, ja så var det frem med frituremaskine og ikke mindst stemplekanden til kaffe.
-
Tartar med peberrod, æggeblomme, rå løg og kapers
Folk enten elsker eller hader tartar. For nogle er tanken om det rå oksekød eller den rå æggeblomme frastødende, men for os andre er det en delikatesse ud over alle grænser.
-
Portobello svampe med trøffel croutoner
Den her er ret er inspireret af en Jamie Oliver opskrift, som jeg første gang smagte for nogle år siden. Gnid en portobello svamp ind i olie. Læg den med stilken opad i et ovnfast fad og drys hakket chili og hvidløg over den. Slut af med lidt salt og peber.
-
Hvid gulerodssuppe med rugbrøds croutoner og chorizo
Hvide gulerødder! Jeg stirrede fascineret på posen der lå i sin ubemærkethed og så fortabt ud. Klemt inde mellem en halvtom kasse med almindelige kartofler og gulerødder. Hvide gulerødder, spændende, ideerne begyndte at køre gennem mit hoved.