Lolllesgård på Nyord – Velsmagende hygge.

Lige nord for Møn ligger Nyord. På Nyord ligger Nyord. Nyord er den eneste by på øen Nyord. Det første man ser når man kører over broen fra Møn til Nyord er fuglereservatet Nyord Enge. Et flot og særpræget naturområde der fylder en tredjedel af ø'ens strandenge. Fremme foran en, bagved engen, ligger en bakke hvor byen Nyord ligger og gemmer sig ned til vandet. En god kollega havde anbefalet et stop på restauranten Lollesgård i en gammelgård.
Nyord fra Søsiden

Nyord fra Søsiden

Det hele oser af hygge med hvide duge, tunge stole og hen meget charmerende have, man kan sidde i, hvis vejret er til det.
Restauration Lollesgård

Restauration Lollesgård

Interiøret passer fint med den klassiske danske krostil og bragte mig minder om krobesøg i min barndom. Men igen må jeg vende tilbage til den glade stemning vi oplevede hos personalet. Smil på læben, god professionel betjeningen, samtidig med at der var en hjertevarme, der straks fik os afslappet, og til at falde til ro. Min medspiser og jeg blev taget rigtig godt imod af en meget venlig betjening. Der var smil på læben og vi valgte at sidde uden for under en af parasolerne, selv om der på tidspunkt var en let regn. Frokostkortet som vi prøvede er meget klassisk. Men med god brug af lokale råvarer. For eksempel så er deres pariserbøf lavet på kød fra kvæg der græsser på Nyord enge. Vi prøvede ikke pariserbøffen, men ved et efterfølgende besøg på Nyord ugen efter fik jeg fingerne i lidt Nyord kød, og vil gerne her ærgre mig over jeg ikke fik prøvet den. For Nyord kød er specielt velsmagende. Mere om det på torsdag her på bloggen. Efter at have konsulteret menukortet besluttede vi os begge for et stjerneskud.
Stjerneskud

Stjerneskud

Den stegte fiskefilet var sprød i paneringen, varm og perfekt i konsistensen. En af de bedre fiskefiletter jeg har prøvet. Den var guf! Den dampede fiskefilet var uden undtagelse den bedste jeg har fået til et stjerneskud. Den var dampet i hvidvin og smeltede bogstaveligt i munden. Hvidvinen var perfekt balanceret og dansede lystfuld rundt bagved fisken. En fornøjelse. De to fiskefiletter var helt uden undtagelse stjernen på tallerken, og hele turen værd. Jeg er ikke meget for iceberg salat eller asparges fra glas i det hele taget så det sprang jeg over, så selv om stjerneskuddet fra det gamle røgeri  i Hanstholm stadig er det bedste jeg har fået - så kommer den her ind på en klar andenplads. Gad vide hvorfor jeg får de bedste stjerneskud langt fra Københavns området - men det gør jeg. Hanstholm er rigtig langt væk fra hvor jeg bor, så Lollesgård er klart mit favoritsted at skulle køre efter et stjerneskud. Veltilpasset i den hyggelige omgivelser kunne vi ikke dy os for at prøve deres gammeldags æblekage. Ser du, den var lige som stedet. Hyggelig. Serveret i dessertglas, toppet med rigelige mængder flødeskum, en marmelade som jeg ikke lige kan huske hvad var og meget originalt små stykker vandmelon. Jeg studsede først over vandmelonen, men den passede fint til og hvis min tunge havde været lang nok havde jeg slikket glasset rent. Hold da op det var en god æblekage..
Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage

Hvis du skal til Møn, så vil jeg godt anbefale en tur til Nyord.  En flot landsby, så tæt på at se ud som i gamle dage, når byen stadig er beboet, flot natur og et hyggeligt sted at spise. Faktisk vendte jeg tilbage med glæde til Nyord allerede weekenden efter og det var stadigvæk lige så stor en oplevelse.

Relaterede indlæg:

, , , ,

3 Responses to Lolllesgård på Nyord – Velsmagende hygge.

 1. Søren Storm Hansen 2. oktober 2012 at 18:53 #

  Jeg hører fra meget pålidelig kilde, at den yderst vellidte forpagter af Lollesgård stopper snart. Måske åbner han nærmere København – det må være en opgave for Grydeskeens journalistiske gravergruppe at finde ud af. Imens kan Grydeskeens kokkeduo ansøge om at overtage forpagtningen. Jeg kommer til åbningen.

 2. Morten 2. oktober 2012 at 19:22 #

  Jeg skal se hvad jeg kan finde ud af:)

 3. La Cucina Nada 4. oktober 2012 at 19:10 #

  Nyord, et af de smukkeste steder i landet!
  Især turen fra Ulvshale og derud, henover det flade landskab, markerne, vandet .. ih der er SÅ smukt.

  Og Lollesgård, det hører sig ligesom til en sommer tur på Møn. Særligt deres kagebord, mums.

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This