Tag: opskrift

  • Svinekæber braiseret i porter

    Svinekæber braiseret i porter

    Svinekæber er totalt overset! Jeg ved ikke hvorfor de fleste rynker på næsten, når jeg siger jeg synes det bedste stykke af grisen er dens kæber. Måske er det fordi det ikke normalt er et stykke kød man ser i køledisken, eller fordi det sidder i hovedet? Vi spiser da normalt masser af ukurante stykker kød, de er bare hakket i smadder, og så proppet i pølser, frikadeller og alverdens andre hakkede retter. For nyligt havde den lokale kiosk (Bilka) tilbud på svinekæber, og så blev der selvfølgelig købt en flok af dem. En klassisk måde at tilberede svinekæber er at braisere dem, for at være sikker på at få kødet helt mørt. Det er jo en muskel som er ret sej, idet den arbejder en del når grisen lever. Desuden har den en meget speciel tekstur, som absolut skal opleves. Jeg har valgt at braisere kødet i porter (en næsten sort øltype) af 3 grunde, først for at give kødet en lækker smag af det mørke øl, samt for at få an fantastisk sovs ud af det. Alkoholen i øllet blødgører kødet en lille smule også, og derfor bliver alkoholiske drikke ofte brugt til marinering også.

  • Bananis

    Bananis

    Opskrift på bananis. Normalt når man ser bananis i køledisken hos den lokale ispusher, så er det en is som er helt gul. Jeg har aldrig forstået hvorfor bananis skal være gul. Det er jo bananskrællen som er gul, og ikke selve frugtkøddet. Måske er det fordi det ser kedeligt ud med en brunlig eller beige bananis, eller også kunne det være isproducenterne rent faktisk bruger bananskællerne til at lave is af, hvem ved?

  • Brownies

    Brownies

    Brownies er min yndlings chokoladekage, og den her opskrift fra Heibergs børnedessertcirkus, er som Morten Heibergs skriver: “Verdens bedste brownies”. Den er simpelthen utroligt lækker, og at den er nem at lave, enten alene, eller sammen med børnene, gør jo ingenting

  • Clafoutis med kirsebær

    Clafoutis med kirsebær

    Clafoutis! Første gang jeg hørte dette udtryk, var jeg totalt blank. Heldigvis ved Wikipedia ret meget, og kunne fortælle mig at Clafoutis er en fransk dessertkage, som traditionelt laves med kirsebær. En slags bagte pandekager med kirsebær i. Det lød spændende. Jeg er vild med kirsebær, og elsker pandekager, så kombinationen skulle da afprøves. Traditionelt […]