Tag: hvidløg

  • Omelet på andeæg med morkler, champignoner, sorte trompet svampe, tomater og grønne bønner

    Omelet på andeæg med morkler, champignoner, sorte trompet svampe, tomater og grønne bønner

    Fornyligt var jeg en tur i Barcelona og selvfølgelig skulle jeg forbi La Boqueria og andre markeder i byen som jeg har lært at kende før. Der skulle handles ind til en hurtig og nem aftensmad før der skulle slappes af.

  • Pasta med tomat, kylling og bøffelmozeralla

    Pasta med tomat, kylling og bøffelmozeralla

    Det er lige efter fyraften. Man står i den lokale discountbutik og har lyst til et måltid varmt mad. Det skal ikke være dyrt, det skal være nemt, og jeg havde overhovedet ingen spændende ideer. Jeg viste at der stod en pose pasta penne derhjemme som trængte til at få lidt varm opmærksomhed. Et kyllingebryst […]

  • Pandestegt lasagne med gorgonzola bechamel

    Pandestegt lasagne med gorgonzola bechamel

    Et stykke tid efter at mit komfur var gået i stykker og var blevet afløst af et par kogeplader, blev jeg ramt af en ubehjælpelig trang til lasagne. Intet komfur, ingen lasagne, var min første tanke. Indtil det slog mig: hvorfor ikke bare pandestege den? Nuvel, for at få den sprøde ost på toppen skulle […]

  • 3 retters trøffelmenu

    Efter at have været en tur inde ved dinbaghave.dk og hente den bestilte trøffel fra Gotland skulle der laves den store middag. Jeg havde efter konsultation med Søren K. fra mit arbejde sat blikket på to retter med trøflen. Begge udtænkt til ikke at dominere smagsmæssigt i sig selv, men netop til at gå ind […]

  • Trøfler fra Gotland og grønt fra dinbaghave.dk

    Trøfler fra Gotland og grønt fra dinbaghave.dk

    Kasper Bergholt der har bergholt.net og madbevægelsen gjorde opmærksom på facebook at dinbaghave.dk holdt trøffelfest d. 30 oktober på Victor Borges plads på Østerbro. Straks blev min interesse fanget. Jeg har tit brugt trøffelprodukter som olie eller salt, men jeg har aldrig prøvet friske trøfler. Straks fik jeg startet browseren op og nærlæst om hvor […]

  • Osso buco ala grydeskeen med pommes fondant

    Osso buco ala grydeskeen med pommes fondant

    Sommeren er enkle retter med grønt, grill og alt det der, men efteråret er komplekse sammensatte smage. Mad der tager lang tid at lave, mad der fylder hele huset med velduft og forventningens glæde, mad man kan glæde sig til, mad der luner og hygger!

  • Pasta med parmigiano reggiano, skinke og persille

    Pasta med parmigiano reggiano, skinke og persille

    Endelig var der overskud til at lave noget ordentlig mad og det var et stykke parmigiano reggiano hjemtaget af mine forældre fra Italiens land der fik den tilbage. Jeg var lige ankommet hjem fra arbejde da der lå en fin lille pakke fra forældrerne med et stykke ost der straks blev prøvesmagt. Smagen var meget […]

  • Sandwich med hamburgerryg og (hjemmelavet) bacon

    Sandwich med hamburgerryg og (hjemmelavet) bacon

    Dagen efter min hjemmelavede bacon var blevet færdig skulle hvidløgs baconen spises i en sandwich til frokost.

  • 3 forskellige slags hjemmelavet bacon – dag 1

    3 forskellige slags hjemmelavet bacon – dag 1

    Der er en bog jeg igen og igen er stødt på, når jeg har læst mig igennem diverse madblogs og fora på nettet. Charcuterie: The Craft of Salting, Smoking and Curing af Michael Ruhlman og Brian Polcyn. Bogen er altid kommet med store anbefalinger, så for en måneds tid siden fik jeg taget mig sammen […]

  • Oksefilet (næsten lavet sous vide) med brød og tomatsalat

    Oksefilet (næsten lavet sous vide) med brød og tomatsalat

    Sommeren er begyndt at holde sit indtog,  og jeg havde lyst til en lille bøf med lidt let tilbehør til.  Samtidigt så jeg chancen for at dele resultatet af mine eksperimenter udi at stege en bøf eller anden oksekød. Let tilbehør betyder: ingen sovs, ingen kartofler, ris, pasta og i den dur. Men måske en […]

  • Spinatsuppe med ristede kartofler og lufttørret skinke

    Spinatsuppe med ristede kartofler og lufttørret skinke

    Søndag, regnvejr, gråvejr – indendørs hygge og et køleskab fyldt af rester fra weekendens gastronomiske eskapader. På den midterste hylde i køleskabet, som endelig var kommet tilbage på sin plads, havde der lagt en gang spinat et stykke tid og det var på tide den blev brugt.

  • Grydeskeens Oksehale suppe

    Grydeskeens Oksehale suppe

    Oksehaler! Denne vidunderlige spise som mange vrisser på næsen af. Denne spise som min slagter altid har liggende ude bagved og ikke i køledisken. Snydepels siger jeg!Oksehaler! Denne vidunderlige spise som mange vrisser på næsen af. Denne spise som min slagter altid har liggende ude bagved og ikke i køledisken. Snydepels siger jeg!