Fornyligt var jeg en tur i Barcelona og selvfølgelig skulle jeg forbi La Boqueria og andre markeder i byen som jeg har lært at kende før. Der skulle handles ind til en hurtig og nem aftensmad før der skulle slappes af.

På La Boqueria gik jeg specielt efter morkler. En svamp jeg aldrig har smagt før og jeg vidste fra et tidligere besøg at svampestaden nede bagved havde dem og et utal af andre svampe
Der blev købt morkler, sorte trompetsvampe og almindelige små champignoner. Andet sted blev der købt tomater, friske unge hvidløg og grønne bønner.

På et andet marked faldt jeg over andeæg og dem kunne jeg ikke stå for. Det er ikke lige frem det man finder mest rundt omkring i de danske discountmarkeder.
Det var med spænding og nysgerrighed at jeg slå hul på andeæggene, selv om jeg vidste på forhånd at der udover størrelsen ikke er den store forskel mellem dem og så hønse æg.
Den største forskel som jeg oplevede det var at de var mere flydende i æggehviden og at når de blev pisket sammen med en gaffel så blev blomme og hvide mere jævnt fordelt. I køleskabet lå en Manchego ost og hygge sig som jeg også havde tænkt mig at få brugt lidt af.

Morklerne blev skåret i halve og lagt i et let salt bad i en halv times penge som det kære internet fortalte man skulle for at få eventuelle små dyr ud der kunne bo i det indre og i folderne på dem.
Et friskt hvidløg blev hakket fint, bønnerne fik nippet enderne af og de resternede svampe renset.

En pande varmes godt op, uden at blive glohed – Lidt smør smides på panden samtidig med svampene, hvidløg, frisk knust peber og en smule salt.
Det hele steges i en 3-5 minutter og sættes til side.

Panden fik endnu en klump smør og æggemassen blev helt på, igen uden at panden er glohed. Lad den stege gyldent på den ene side. Du kan altid lige løfte forsigtigt op i den ene side med en paletkniv eller andet.
Vend den og riv Manchego over den. Hæld de stegte svampe og bønner på.

Få den over på en tallerken, helst i hel tilstand og pynt dem ned nogle skiver tomater. Spis i godt selskab til en afslappet stund.

Skriv et svar