Okra, denne sjove frugt skulle da prøves. Jeg var i Bazaar Fyn igen for nyligt, for lige at fylde godt op i frugtdepoterne, og samtidigt få lidt inspiration til noget mad. På bazaaren er der mange forunderlige frugter, men denne gang var det okraerne jeg faldt over. Jeg købte også nogle bøftomater, og et stykke ingefær, og tænkte at jeg ville finde på noget orientalsk mad når jeg skulle bruge okraerne. Sådan blev det vist ikke helt.
Retten som det blev til er nok mere Cajun inspireret, men sådan kan det jo gå når man leger med grøntsagerne i køkkenet.
Jeg valgte at lave en hot tomat/ingefær-sauce, som jeg så til sidst kogte min okra i. En utrolig nem, men spændende ret. Den kan bruges enten som en grøntsagssauce i sig selv ovenpå f.eks. ris, eller som en god sidedish. Ved at variere mængden af tomat, kan man vurdere hvor tynd saucen skal være. Hvis den er for tynd, reducerer man den bare lidt inden man kommer okraerne i.
Okra med tomat og ingefærsovs
Ingredienser:
4-500 gram okra
3 store tomater, eller en meget stor bøftomat.
Ingefær, ca på størrelse med en tommeltot
Tørret chili, ca 1 tsk, alt efter styrke.
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Tilberedning:
Pil hvidløgene, og skær skrællen af ingefæren. Hak dem i en blender eller meget fint med en kniv. Et rivejern kan også bruges.
Hak tomaterne groft.
Varm olien, når den er varm, men ikke rygende puttes ingefær, hvidløget, og chilien i, og røres rundt til det begynder at dufte, ca 1 minuts tid. Pas på, hvidløget må ikke brænde på.
Tilsæt tomaterne, og røt rundt, til der er lidt væske ved, læg låg på, og lad det simre i ca 10 minutter.
Tilsæt okra-erne, rør rundt, og lad det simre i endnu ca 10 minutter. Til okraerne er gennemvarmede. Hvis de får for meget, så bliver de gummiagtige, så hellere have lidt bid i dem istedet.
Velbekomme.
Skriv et svar