Trøfler fra Gotland og grønt fra dinbaghave.dk


Udstillingstrøfle hos dinbaghave.dk

Udstillingstrøffel hos dinbaghave.dk

Kasper Bergholt der har bergholt.net og madbevægelsen gjorde opmærksom på facebook at dinbaghave.dk holdt trøffelfest d. 30 oktober på Victor Borges plads på Østerbro. Straks blev min interesse fanget.
Jeg har tit brugt trøffelprodukter som olie eller salt, men jeg har aldrig prøvet friske trøfler. Straks fik jeg startet browseren op og nærlæst om hvor og hvordan.

Det skulle være første gang at privatpersoner fik muligheden for at købe trøfler fra Gotland i Danmark, så det tog mig ikke mange splitsekunder at få bestilt en enkelt.  Jeg skal snart lave forret sammen med Kristian fra kokkekniven.com til en madblogger middag.
Hvad kunne være mere perfekt en at tage en trøffel med?

Du kan læse mere om trøflerne hos Rasmus Holmgaards blog hipsomhap.

Dinbaghave.dk har iøvrigt en stor stjerne hos mig siden jeg stødte på dem på anden dagen af madbloggersymposiumet (som jeg stadig mangler at få skrevet om..skam dig Morten!), så jeg vil skamløst reklamere for dem og det helt uden beregning.

Det grønt jeg kan få i diverse discountmarkeder og alt for ens grønthandlere rundt omkring får mig ikke lige frem til at juble. Bare et eksempel – overalt er vi oversvømmet af hvidløg fra Kina, Argentina og guderne må vide hvor. Hos dinbaghave.dk får man hvidløg dyrket i Danmark og der kan vi snakke om hvidløg. Saftige, intense i deres duft og smag.
Ja, jeg føler mig snydt af dansk detailhandel!

Jeg fik stillet vækkeuret tidligt lørdag morgen og fik fanget et tog fra stormetropolen. På Victor Borges plads var der stillet fire telte op. Et med vin fra Skål, et med små hapsere med trøffel og to med et fint udbud af grønt
Der var pænt besøgt uden at der var overfyldt og sammen med folkets fine køkultur var det en fornøjelse at deltage.

Vin og gotlandske trøfler event hos dinbaghave.dk

Vin og gotlandske trøfler event hos dinbaghave.dk

Vin og gotlandske trøfler event hos dinbaghave.dk

Vin og gotlandske trøfler event hos dinbaghave.dk

Med sædvanlig nysgerrighed var det smagsprøverne der tiltrak mig først.  Forrest på bordet stod der en enkelt fin trøffel under glas på lidt risotto ris og så ualmindelig pyntelig ud.
Den venlige unge dame bagved delte i et fornuftigt tempo smagsprøver ud. Der var to af slagsen, en med kylling og en jordskokke suppe – begge med revet trøffel over.
Begge smagte rigtig godt og stod godt til trøflen.

Smagsprøve

Smagsprøve

Med lidt guf i maven var det tid til at få afhentet den bestilte trøffel, og få kigget lidt på hvad de ellers havde at at tilbyde. Igen stillede jeg mig i en kø, hvor tempoet gav tid til at betragte de travle folk bag disken og ikke mindst se på de flotte råvarer.

Romanesco

Romanesco

Udsnit af udvalget hos dinbaghave.dk

Udsnit af udvalget hos dinbaghave.dk

Udsnit af udvalget hos dinbaghave.dk

Udsnit af udvalget hos dinbaghave.dk

Karroter

Karroter

Radiser i alle mulige farver og former

Radiser i alle mulige farver og former

Jeg endte om med et bundt karroter, en masse forskellige radiser, et bundt timian, lidt spæd bredbladet persille, tre hvidløg, en peberod, et rødløg og et almindeligt løg.

Dagens høst - alt sammen i en kvalitet der burde få discount butikkerne og deres leverandører til at skamme sig

Dagens høst - alt sammen i en kvalitet der burde få discountbutikkerne og deres leverandører til at skamme sig

Dagens høst og lidt mere gratis reklame for dinbaghave.dk

Dagens høst og lidt mere gratis reklame for dinbaghave.dk

På vej hjem kom jeg forbi Peter Beier Chokolade på Østerbro og så straks muligheden for at runde den planlagte trøffelmiddag samme aften af med lidt udvalgte chokolade trøfler.
Det blev til fire forskellige slags og hvis min hukommelse render mig i hu var det: en med lakrids, en med passionfrugt, en med rom og karamel og den sidste er smuttet fra hukommelsen.

Hjemme i stormetropolen blev et hvidløg blendet med en håndfuld af den spæde bredbladet persille, sukker og lidt creme fraiche til en dip. En karrot og alle de forskellige radiser blev vasket og skåret ud. Jeg havde lidt kiks som lige så godt kunne bruges som eftermiddags snack.

Radiser og karrot vasket

Radiser og karrot vasket

Karroter, radiser, kiks og dip på spæd bredbladdet persille og hvidløg

Karroter, radiser, kiks og dip på spæd bredbladdet persille og hvidløg

Imens gik jeg nød snacksne gik jeg igang med at forberede aftens tre retters trøffelmenu. Det bestod kun i at lave en pasta dej og ligge den i køleskabet indtil gæsterne kom.
Bagefter kunne jeg hygge mig med at tage et par billeder af trøflen.

Trøflen der blev brugt i weekenden og skal bruges næste weekend til madblogger middag

Trøflen der blev brugt i weekenden og skal bruges næste weekend til madblogger middag

Trøflen der blev brugt i weekenden og skal bruges næste weekend til madblogger middag

Trøflen der blev brugt i weekenden og skal bruges næste weekend til madblogger middag

Relaterede indlæg:

, , , , , , , , , , , ,

10 Responses to Trøfler fra Gotland og grønt fra dinbaghave.dk

  1. Rasmus Holmgård 1. november 2010 at 00:51 #

    Sikke nogle fine billeder! Hvis jeg ikke allerede var Baghave-fan, så ville jeg da blive det med det samme. Vi ses på lørdag.

  2. Morten 1. november 2010 at 01:06 #

    mange tak:) Jeg roser normalt mest min slagter, men dinbaghave.dk får mig til at drømme om grøntsager.
    Hold da op en kvalitet!:)

  3. Morten 1. november 2010 at 01:34 #

    Jeg vil da iøvrigt gerne lige dele det her link: http://www.gourmethaven.dk/artikel/vis.php?id=221

    De viser på en fin måde de mange forskellige variationer der er når det kommer til grønt. Prøv bare at gå ind under gulerødder og se hvor mange slags der er.

    Hvilket er skræmmende når man ser på udvalget vi normalt møder i vores butikker.

  4. Signe 1. november 2010 at 10:04 #

    Mmmm, glæder mig sådan til at smage den der trøffel 🙂
    Vi fik græskarsuppe med trøfler forleden, og til trods for trøfler fra Frankrig (dog fra glas) smagte de af luft, ØV 🙁
    .-= Signe´s last blog ..Gullashsuppe =-.

  5. Kristian 1. november 2010 at 11:20 #

    Hej Morten, det skal nok blive rigtig godt skal det. Testede iøvrigt en kalvemørbrad igår med honning, timian og så 4 timer ved 70 grader – Det passede perfekt….så vi er godt på vej til en hyggelig middag. Glæder mig meget!

  6. Bo Olsen 1. november 2010 at 22:44 #

    Efter at have læst dit blogindlæg fortryder jeg rigtig meget jeg ikke var forbi her i weekenden. Ikke fordi jeg ville ha købt en trøffel (jeg får ikke lavet nok mad for tiden), men bare for at kigge på og købe lidt grønt.
    Jeg er som dig super skuffet over hvor elendigt udvalget er i supermarkederne – det er så sørgeligt.

    Må jeg spørge hvor meget du gav for din trøffel?

  7. Kerry 2. november 2010 at 11:46 #

    Du har virkelig fanget stemningen med dine flotte billeder, Morten. Jeg var også på besøg i lørdags, men senere på dagen.

    Er blevet helt afhængig af Din Baghaves kartofler (bla.) – ved ikke hvad jeg skal gøre når de holder vinterlukket 🙁
    .-= Kerry´s last blog ..Fruity Tea Loaf Barm Brack =-.

  8. Kim 2. november 2010 at 16:08 #

    Hvor er det nogle smukke billeder, også af trøflen. Jeg glæder mig til at se fortsættelsen….
    .-= Kim´s last blog ..Blond hane til hele familien =-.

  9. Morten 2. november 2010 at 20:00 #

    @Signe – Håber den holder sig frisk til på fredag..kryds finger!:)

    Jeg har også dårlige erfaringer med trøfler på glas – kan anbefale de friske:)

    @Kristian – det går hen og bliver rigtig godt:)

    @Bo Olsen – dinbaghave.dk har nogle rigtig gode råvarer. Jeg er rigtig glad for at få købt en del ind her i weekenden. Det er ikke sidste gang.

    Jeg gav de der kroner 80 for 10 gram og købte rigeligt så der også var til en otte mennesker på fredag – lad det være nok:)

    @Kerry – Tak for rosen:) Det var et hyggeligt lille arrangement der blev holdt der.

    @Kim – også tak til dig for de pæne ord – jeg går straks igang med min tre retters trøfle middag:)

  10. alid 4. august 2011 at 15:14 #

    Hello, , in my area are a lot of truffles, if you are interested, contact me and I can sent the quantity that you want. thank you.

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This