Jeg har noget med kogte grøntsager, der skyldes en opvækst i halvfjerdserne og firserne. Altid var de udkogte (ikke derhjemme, men når man spiste ude). Grøntsagsmos i fastholdt i egen form! Så på vej mod discountmarket i en halv snestorm i følge medierne (mere kraftigt snevejr) besluttede jeg mig til at confitere kartoflere og gulerødderne. 3 fed hvidløg, salt og en ordentlig stak peberkorn blev lagt i en kasserolle med smør, timian, gulerødder og kartofler. Kasserollen sættes på komfuret over svag varme så smørret kan smelte og temperaturen holdes nede så der ikke steges, men netop koges.
Mens det stod og hyggede sig skrabte jeg skællene af laksen med en kniv. Nu var det bare at vente på at kartofler og gulerødder var ved at være færdig før jeg smed fisken på en varm pande. Da tilbehøret var ved at være færdig fik laksen en gang salt og skindsiden blev smurt med lidt olie for at få skindet sprødt. Fisken blev stegt først med skindsiden ned af, mens jeg i begyndelsen trykkede fisken svagt ned mod panden for at få al skindet helt sprødt. Ummm sprødt fiskeskind! Da skindet var blevet sprødt, tog jeg panden af varmen (den var ikke tykbundet) og skruede ned for blusset. Da det var blevet koldere satte jeg panden tilbage og lod den stege videre for svag varme. Stykket var så tykt på midten at jeg til sidst valgte at vende det forsigtigt for at få det stegt færdigt. Undervejs havde jeg fundet tid til at rive en god portion peberrod. Normalt ville jeg advokere at man bruger en skarp kniv til at skrabe peberroden, men til den her ret var det frem med Microplane rivehjernet. Har du ikke et Microplane rivehjern - så er det med at komme ud og få et par stykker. Fantastisk stykke værktøj! Nej, brug ikke revet peberrod fra pose! Jeg satte kartofler og gulerødder til afdrypning, siede smørret og stillede det til side. En æggeblomme røg op i min høje skål og med stavblenderen gik jeg igang med at lave Sauce Bavaroise. Hvilket basalt set er en smørbaseret sauce som Bearnaise og Hollandaise. Samme princip som med mayonaisen i dette indlæg, bare med varmt smør og ikke olie. Da smørret var blevet brugt, blev saucen smagt til med peberrod, en smule hvidvinseddike og salt. Tilsidst blev der pyntet med lidt persille.
der er da lidt 80’er over den anretning kruspersille som drys så bliver det ikke mere 80’er men lækkert ser det ud…
ÅRH, hvor ser det bare indbydende ud.
– og hvor inspirerende at læse om din måde at få ryddet ud i køkkenet og kun købe det mest nødvendige.
vh
Stella
Lyder som vanlig lækkert.
Det vil jeg lave til min gamle mor i dag, dog med små variationer.
Lyder godt med peberrod, men skal den bare direkte i saucen, eller har jeg overset noget?
// JL – SUPPORT SUBORBIT!
Jeg vil bare sige, at jeg kommer med en kommentar, når jeg har prøvet at lave retten. Måske med store variationer.