Stegt flæsk på grillen

stegt og stegt.. :)

Stegt flæsk for mig er rigtig vintermad. Hvorfor ved jeg egentlig ikke. Det sker dog indimellem at fryseren dikterer at vi alligevel tager en omgang stegt flæsk om sommeren. Stegt flæst med persille sovs og nye kartofler er forrygende, men når det er rigtig rigtig varmt, så kan sovs og kartofler blive lidt for meget.

Så bliver det til kartoffelsalat og/eller en frisk sommersalat med stegt flæsk. For nyligt fik jeg stegt flæsket på grillen, og det blev helt fantastisk. Aldrig mere stegt flæsk i stegepanden eller ovnen igen!

Simpelt krydret: salt og peber (og en smule chili hvis man er til det), og så et par kviste rosmarin på kullene til at give en anelse rosmarin-røg-smag til det grillede flæsk.

Flæsket fik ca. 30 minutter på indirekte varme, til det så nogenlunde færdigt ud, og så for lige at give det lidt ekstra farve til sidst vendte jeg det kort et par gange direkte over kullene. Der skal man holde øje med at de ikke brænder på, når fedtet smelter ned på kullene, og antænder.

Stegt flæsk i modlys

Relaterede indlæg:

, ,

3 Responses to Stegt flæsk på grillen

  1. Jeppe Jul 14. juli 2010 at 09:21 #

    Lars – det er jo noget grisseri med alt det fedt i grillen….Ja det smager himmelsk, men mangler du ikke en hund til at slikke grillen ren efter orgiet?

  2. Lars 14. juli 2010 at 20:19 #

    @Jeppe: Det er ikke så slemt, jeg bruger en staniolbakke under emnet jeg steger på indirekte varme, så kan det dryppe ned i den. Nemt, og man sparer at have en hund til formålet 😉

  3. Henrik Nielsen 18. maj 2013 at 08:09 #

    Hej Lars,

    Se evt denne side. Du skal nok få en god rabat hvis du kunne lave en lille tråd om produktet her på siden.

    Hilsen Henrik

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This