Stegt flæsk for mig er rigtig vintermad. Hvorfor ved jeg egentlig ikke. Det sker dog indimellem at fryseren dikterer at vi alligevel tager en omgang stegt flæsk om sommeren. Stegt flæst med persille sovs og nye kartofler er forrygende, men når det er rigtig rigtig varmt, så kan sovs og kartofler blive lidt for meget.
Så bliver det til kartoffelsalat og/eller en frisk sommersalat med stegt flæsk. For nyligt fik jeg stegt flæsket på grillen, og det blev helt fantastisk. Aldrig mere stegt flæsk i stegepanden eller ovnen igen!
Simpelt krydret: salt og peber (og en smule chili hvis man er til det), og så et par kviste rosmarin på kullene til at give en anelse rosmarin-røg-smag til det grillede flæsk.
Flæsket fik ca. 30 minutter på indirekte varme, til det så nogenlunde færdigt ud, og så for lige at give det lidt ekstra farve til sidst vendte jeg det kort et par gange direkte over kullene. Der skal man holde øje med at de ikke brænder på, når fedtet smelter ned på kullene, og antænder.
Skriv et svar