Søndag, regnvejr, gråvejr – indendørs hygge og et køleskab fyldt af rester fra weekendens gastronomiske eskapader.

På den midterste hylde i køleskabet, som endelig var kommet tilbage på sin plads, havde der lagt en gang spinat et stykke tid og det var på tide den blev brugt.
Først blev et helt hvidløg skåret over i to halve – lagt i et ovnfast fad og overhældt med olivenolie, drysset med lidt salt og lidt frisk rosmarin lagt ovenpå.
Det hele sættes i ovn indtil gyldent, tag ud og sæt til side.



Hak en stor kartoffel i små tern. Lad en pande bliver rigtig varm og steg ternene i smør indtil gyldne. Smag dem til med salt og peber og sæt dem til afdrypning bagefter.


Vask din spinat og kyl den med et lille hyl på panden og rør rundt i den indtil den falder sammen. Tilsæt lidt hønseboullion til sidst.


Imens hak den lufttørrede skinke i små stykker.

Lad de stegte hvidløg og spinaten glide ned i din blender og kværn det hele til en flot grøn ensartet masse. Tilsæt et skvulp fløde, blend igen og smag til med salt og peber.
Hæl suppen tilbage i panden og lad den lige komme op og koge. Smag igen og om nødvendigt smag til med salt og peber.
Giv den eventuelt lidt mælk eller vand hvis den er blevet for tyk.
Øs suppen op i en tallerken, drys de stegte kartoffel stykker og den lufttørrede skinke på og server.
Skriv et svar