Her er en opskrift jeg er meget glad for. Den består af hakket oksekød, hvidløg, tomat, pasta og parmesan (salt og peber er inkluderet).
Nogle gange skal der ikke så meget til for at lave et velsmagende og let måltid.
Her er en opskrift jeg er meget glad for. Den består af hakket oksekød, hvidløg, tomat, pasta og parmesan (salt og peber er inkluderet).
Nogle gange skal der ikke så meget til for at lave et velsmagende og let måltid.
Jeg havde en pose med pasta penne i skabet. De blev hurtigt udset til at blive brugt. Først satte jeg en gryde med vand og lidt salt over at koge til pastaen.
Derefter gik jeg igang med at forme kødbollerne. Jeg lavede dem ikke ret store, en stor teskefuld. De blev drysset med salt og peber.
Er de bare ikke flotte?
Da jeg var ved at være to tredjedele igennem af den alt for store mængde kød jeg havde, satte jeg en pande over for fuld blus.
Da panden var godt varm blev de stegt i mindre portioner. De skal bare lige brunes på begge sider.
Op i en skål med dem når de er blevet flot brune. Jeg fik en inspiration da jeg så på vandet der var ved at koge på blusset ved siden af.
Op med en af mine metalskåle oven på gryden med varme vand... Perfekt til at holde dem varme indtil de skulle på panden med sovsen.
Ok, så smart var det heller ikke til den her ret, men ellers til retter hvor jeg steger ting af flere omgang for så tilsidst at blande dem sammen er det et godt trick.
Da alt kødet var stegt, røg tomaterne på panden sammen med en klump smør og et hakket hvidløg. De blev lige drysset med lidt fint salt.
Hele humlen her er at tomaterne ikke skal steges. De skal bare lige varmes igennem i smørret og hvidløgssmagen skal ud i smørret.
Så panden af varmen og ryst dem rundt indtil de begynder at blive bløde.
Så skal de blendes. Så op med hele moletjavsen i en skål og frem med stavblenderen.
Når alt er godt smadret, så er det frem med en si. Sie det ned oven på kødbollerne.
Resultatet er en let cremet tomatsovs. Heromkring er det på tide at få dumpet pastaen i vandet, hvis du bruger en tørret af slagsen.
Sæt panden over igen på blusset og lad den lige komme i kog. Skru ned på svag varme og lad den stå og småsimre.
Her begynder magien for alvor - kødet giver smag til tomatsovsen. Tomatsovsen "steger" kødet færdigt og imens bliver går tomaterne fra rimelig rå i smagen til blød, sød og dejlig.. OK, lidt for meget rim i den sætning.
Når pasten er færdig så bland den sammen med kødbollerne og tomatsovsen. Husk at her må du godt skynde dig lidt. Folket er ved at være sultent, og det hele skal være varmt når det serveres.
Læg mærke til på billedet nedeunder hvordan sovsen ikke rigtig hænger fast på pasten.
Riv en god gang parmesan ned i herlighederner og rør rundt.
Parmesanen er lige med til at gøre det mere cremet og binder tomatsovsen til kødbollerne og pasten. Plus den fremhæver og runder hele smagen af.
Jeg valgte at drysse med lidt frisk knust peber på til sidst for lige at give oplevelsen lidt kant.
Ja tak – det er bare lige noget for mig. Smart trick lige at bruge parmesan til at få retten til at binde sammen til sidst 😉
Rimelig lækker tomat sauce der!
Jeg tænker at man kunne få noget ganske fantastisk ved lige at tilføje en omgang semi-dried tomater til saucen også. Den solmodne smag plejer at være skøn med stegeskorpen fra oksekød.
MVH
Kim Schulz
Man får næsten lyst til at synge :
Nu er det nat, en vidunderlig nat,
åh så stille Bella Notte.
Tænke lidt på Lady og vagabonden 🙂
Super dejlig ret – italiensk når det er bedst
/Erland
Jeg skal lige til at gå igang med at lave samme ret – så tak for inspiration.
Og parmesan gør alting bedre. Uden undtagelse.
@Klidmoster – det er et godt trick:)
@Kim – takker. Semidried ville klart virke – havde ikke nogle:)
@Erland – du optager bare og sender til mig:)
@Natalie – du har helt ret med parmesan!:)
Kære Morten
Så bare lige overskriften på dette indlæg på en anden blog, og forventede måske nok egentlig noget der ligner min egen version. Blev derfor totalt overrasket og sidder nu og savler ned i tastaturet. Din udgave skal prøves snart. Den ser helt vildt lækker ud.
Kh Nadia
Altid rart at kunne overraske:) Tomatsovs er faktisk en af mine yndlings ting at lave og spise…. den kan bare varieres i det uendelige, selv med de samme råvare i:)
Jeg har en kæreste som er total vild med alle former for kødsovs, kødboller og spaghetti, så tror jeg vil prøve at overraske hende i weekenden med denne opskrift 🙂 Den ser i hvert fald lækker ud!
Håber det bliver en god weekenden:)
Ser fantastisk ud!!! Det skal prøves i aften.
Tak for den, som jeg serverede i dag med stor succes. Jeg tilføjede en dåse tomatpuré for farven.
Og en lille teknisk ting: opskriften med billeder og det hele står to gange (Windows 7 / Google Chrome).
Hej Morten. Fantastisk opskrift. Mange tak!
Billederne er utroligt lækre. Er det dig selv, som er så kyndig en fotograf? Og må man spørge hvad der er for et kamera og objektiv?
Hilsen Lasse
@Jarl – Håber det gik godt.
@Søren – Tak for tippet med opsætningsfejlen – den er fixet:) God ide med tomatpúren.
@Lasse – 🙂 Vi tager selv billederne på grydeskeen.dk. Lars til hans indlæg og jeg til mine.
Det er et Canon 550D med en 60mm macro på. Det skal sige at der bliver brugt et enkelt studieoflash til at få lyset rigtigt.
Hvor mange gram oksekød bruger du? Har tœnkt mig at lave den i morgen og er nysgerrig. Er den svœr? Jeg er kun 14 år, tomatsaucen ser god ud 🙂
Ser lækkert ud, men kan ik se nogle steder hvor meget af hver ting man skal bruge?
Enig med Daniella B. – lækker opskrift, men hvor er mængdeangivelsen? 🙂