About Morten Ildal
Mortens første madblog (
improvisation.ildal.dk ) blev startet i august 2003. Fem år efter i august 2008 (hvad er der med august og madblogs) startede Lars og Morten grydeskeen .
Lars, den anden halvdel af grydeskeen.dk er citeret for at have sagt om Morten "Nørden i ham skinner igennem i ALT han laver".
Hmm… lyder lækkert og knap så fed som min version med fløde.
Hurra, endelig en der laver carbonara uden fløde.
Dejlig simpel opskrift, som jeg med fordel synes kan udvides lidt efter temperament, f.eks. kan man halvere et løg og skære det i fine skiver og stege med bacon og hvidløg.
Lidt hvidvin i æggemassen kan gøre saucen lidt mere syrlig, hvilket jeg synes står godt til den ellers lidt fede smag.
Og endelig hvis man føler sig rigtig eventyrlysten kan lidt basilikum pesto og kapers i æggemassen også gøre det ud for en god variation.
Husk nu masser af peber 🙂
Såvidt jeg har forstået så er der en lang og stolt tradition for at slås om hvordan carbonara laves med eller uden fløde.
Jeg har prøvet begge dele gennem tiden og min favorit er den her:)
Spændende foreslag Heine:) Lars har foreslog til mig her for et stykke tid siden at en blå skimmel ost , for eksempel gorgonzola, også giver et godt boost til carbonara.
Selv om jeg ikke ville kalde det carbonara efter det:)
Uhh ja dejligt billede =) Dejlig ret, og dejligt forslag af Lars, dobbelt op på dejligt =D
.-= Faster Philip´s last blog ..Helstegt pattegris =-.
Hvad skete der efter kød…?
Ser godt ud! Kan man måske liiige få smidt en klump leksi bacon mod Vesterbro….?!
Tak for sidst!
.-= Louilicious´s last blog ..De store kasser! =-.
Tak for sidst Morten. Jeg synes, jeg genkender de tallerkner. Tror sørme, jeg er nødt til at anskaffe nogen, når jeg kommer til Dublin igen. Tak for smagsprøven på din hjemmelavede bacon. Den smagte himmelsk. Hvad sagde du efter kød?
Kh Nadia
.-= foodfanatic´s last blog ..Soundslide Madbloggersymposium 2010 =-.
@Faster – Alt for meget dejligt der!:)
@Louilicious – Tak for sidst:) Der sker meget efter kød:) Tjaa jeg laver bacon igen her på lørdag, så må du holde dig til:)
@Nadia – Selv tak for sidst. Ja de gode gamle pasta tallerkener er jeg ret glade for.
Der er for mange kvinder omkring den her blog der snakker om kød, bliver helt sulten!:)
mvh
Morten
Det der lyder næsten som et luksus problem Morten =)
Hvor er du henne i landet? Den der bacon lokker haha, så har du da en mand til at holde dig med selskab!?
De bedste hilsner
Faster Philip
Jeg klager heller ikke seriøst:)
Jeg bor i Hedehusene og der er 1½ uge til næste batch bacon er færdig….. mmm bacon!:)
Det ser altså virkelig nice ud det der.. og hvis det så var hjemmelavet pasta mums !
.-= Brian´s last blog ..Svinemørbrad med gorgonzola =-.
Hej Morten
Jeg elsker Spaghetti Carbonara! Det er simpelt, hurtigt, og smager fantastisk. Jeg prøvede din version i går (dog med bacon fra Hanegal), og følte mig næsten sund på grund af den manglende fløde. Og en Barbaresco med god syre til at matche det fede passer godt til.
Tak for inspiration og lækre billeder.
Bedste hilsener
Simon
.-= Simon´s last blog ..Australsk frugtbombe til mandemad =-.
@Brian – ja hvis bare, men nogle gangeskal det bare være let:)
@Simon – Tak for de pæne ord:)
Det er som jeg har forstået det en evig debat der foregår i Italien (men også i resten af verden) om en carbonara skal have fløde i eller ej.
Første gang jeg stødte på det var iøvrigt for rigtig mange år siden i Roald Als fantastiske kogebog “Kvinderne ud af køkkenet”.
mvh
Morten