Spaghetti Carbonara

Jeg kunne bare ikke komme uden om at skulle lave min egen version af spaghetti Carbonara med min nylavede bacon.

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Det er en ret der vil bringe baconen i forgrunden og er rimelig let at gå til.

Pasta, æg, revet parmesan, hjemmelavet bacon og frisk knust peber

Pasta, æg, revet parmesan, hjemmelavet bacon og friskknust peber

Ovenstående er til 1 person.  To æg,  bacon skåret i tern, frisk pasta, en ordenlig håndfuld revet parmesan og peberkorn – rigeligt med peberkorn til at knuse.

Sæt en gryde over med vand til pastaen.

Skær baconen i tern og steg dem sprøde på en pande ved mellem varme. Steg et par hele fed hvidløg med, når de er godt brune, tager du dem op og smider dem ud.

Riv cirka 50 gram parmesan.

Pisk de to æg.

Knus/kværn peberen i en lille skål

Når baconen næsten er blevet sprød og vandet koger, kog den friske pasta. Følg anvisningerne på pakken for tid.

Når pastaen er færdig hæld vandet fra.

Tag panden med bacon af komfuret.

Bland pastaen med bacon på panden.

Rør hurtigt æggemassen i bacon og pastaen.

Tilsæt peber og parmesan og bland det godt ind.

Serveres drysset med frisk peber og revet parmesan
Hold da op det smagte godt – cremet, fyldt med en god intens pebersmag og med en bacon der fik fuglene til at jagte fritgående grise!

Relaterede indlæg:

, , , , ,

12 Responses to Spaghetti Carbonara

  1. Frederik Kreutzer 26. august 2010 at 10:17 #

    Hmm… lyder lækkert og knap så fed som min version med fløde.

  2. Heine Pedersen 27. august 2010 at 13:58 #

    Hurra, endelig en der laver carbonara uden fløde.

    Dejlig simpel opskrift, som jeg med fordel synes kan udvides lidt efter temperament, f.eks. kan man halvere et løg og skære det i fine skiver og stege med bacon og hvidløg.

    Lidt hvidvin i æggemassen kan gøre saucen lidt mere syrlig, hvilket jeg synes står godt til den ellers lidt fede smag.

    Og endelig hvis man føler sig rigtig eventyrlysten kan lidt basilikum pesto og kapers i æggemassen også gøre det ud for en god variation.

    Husk nu masser af peber 🙂

  3. Morten 28. august 2010 at 07:46 #

    Såvidt jeg har forstået så er der en lang og stolt tradition for at slås om hvordan carbonara laves med eller uden fløde.
    Jeg har prøvet begge dele gennem tiden og min favorit er den her:)

    Spændende foreslag Heine:) Lars har foreslog til mig her for et stykke tid siden at en blå skimmel ost , for eksempel gorgonzola, også giver et godt boost til carbonara.

    Selv om jeg ikke ville kalde det carbonara efter det:)

  4. Faster Philip 28. august 2010 at 14:30 #

    Uhh ja dejligt billede =) Dejlig ret, og dejligt forslag af Lars, dobbelt op på dejligt =D
    .-= Faster Philip´s last blog ..Helstegt pattegris =-.

  5. Louilicious 31. august 2010 at 12:02 #

    Hvad skete der efter kød…?
    Ser godt ud! Kan man måske liiige få smidt en klump leksi bacon mod Vesterbro….?!

    Tak for sidst!
    .-= Louilicious´s last blog ..De store kasser! =-.

  6. foodfanatic 31. august 2010 at 17:04 #

    Tak for sidst Morten. Jeg synes, jeg genkender de tallerkner. Tror sørme, jeg er nødt til at anskaffe nogen, når jeg kommer til Dublin igen. Tak for smagsprøven på din hjemmelavede bacon. Den smagte himmelsk. Hvad sagde du efter kød?
    Kh Nadia
    .-= foodfanatic´s last blog ..Soundslide Madbloggersymposium 2010 =-.

  7. Morten 1. september 2010 at 20:58 #

    @Faster – Alt for meget dejligt der!:)

    @Louilicious – Tak for sidst:) Der sker meget efter kød:) Tjaa jeg laver bacon igen her på lørdag, så må du holde dig til:)

    @Nadia – Selv tak for sidst. Ja de gode gamle pasta tallerkener er jeg ret glade for.

    Der er for mange kvinder omkring den her blog der snakker om kød, bliver helt sulten!:)

    mvh

    Morten

  8. Faster Philip 1. september 2010 at 22:45 #

    Det der lyder næsten som et luksus problem Morten =)

    Hvor er du henne i landet? Den der bacon lokker haha, så har du da en mand til at holde dig med selskab!?

    De bedste hilsner

    Faster Philip

  9. Morten 2. september 2010 at 00:07 #

    Jeg klager heller ikke seriøst:)

    Jeg bor i Hedehusene og der er 1½ uge til næste batch bacon er færdig….. mmm bacon!:)

  10. Brian 7. september 2010 at 10:58 #

    Det ser altså virkelig nice ud det der.. og hvis det så var hjemmelavet pasta mums !
    .-= Brian´s last blog ..Svinemørbrad med gorgonzola =-.

  11. Simon 24. september 2010 at 08:15 #

    Hej Morten

    Jeg elsker Spaghetti Carbonara! Det er simpelt, hurtigt, og smager fantastisk. Jeg prøvede din version i går (dog med bacon fra Hanegal), og følte mig næsten sund på grund af den manglende fløde. Og en Barbaresco med god syre til at matche det fede passer godt til.

    Tak for inspiration og lækre billeder.

    Bedste hilsener
    Simon
    .-= Simon´s last blog ..Australsk frugtbombe til mandemad =-.

  12. Morten 16. oktober 2010 at 20:25 #

    @Brian – ja hvis bare, men nogle gangeskal det bare være let:)

    @Simon – Tak for de pæne ord:)

    Det er som jeg har forstået det en evig debat der foregår i Italien (men også i resten af verden) om en carbonara skal have fløde i eller ej.
    Første gang jeg stødte på det var iøvrigt for rigtig mange år siden i Roald Als fantastiske kogebog “Kvinderne ud af køkkenet”.

    mvh

    Morten

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This