Sandwich med hamburgerryg og (hjemmelavet) bacon

Dagen efter min hjemmelavede bacon var blevet færdig skulle hvidløgs baconen spises i en sandwich til frokost.

Sandwich med hamborgryg og (hjemmelavet) bacon

Sandwich med hamburgerryg og (hjemmelavet) bacon

Min slagter havde lige trukket en hamburgerryg ud af rygeovnen samme morgen og den smagte guddommeligt, så der røg en god stak tykke skiver ned i indkøbsposen.
Den var silkeblød i konsistensen og smagte overhovedet ikke som det silkepapir man kan købe i discountmarkederne – den smagte som hamburgerryg burde smage.

Slagterens hamborgryg - dejlig tykke skiver

Slagterens hamburgerryg - dejlig tykke skiver

Et stykke flutes blev skåret over og lagt på brødristeren.  Der blev skåret fire skiver af baconen og efter en blanchering (fordi den hjemmelavede var blevet for salt) blev den smidt på middelvarme på en pande indtil den var sprød.
Imens hakkede jeg et par cherry tomater og lidt feta. Nemmerlig. Feta og ikke middelhavsost.  Lidt salat blev vasket og skyllet.

Salaten blev lagt på nederste del af flutet.

Flutes, salat.

Flutes, salat.

En skive hamburgerryg oven på.

Flutes, salat, hamborgryg.

Flutes, salat, hamburgerryg.

Feta.

Flutes, salat, hamborgryg, feta.

Flutes, salat, hamburgerryg, feta.

Tomater.

Flutes, salat, hamborgryg, feta, tomat.

Flutes, salat, hamburgerryg, feta, tomat.

Og endelig bacon.

Flutes, salat, hamborgryg, feta, tomat, bacon.

Flutes, salat, hamburgerryg, feta, tomat, bacon.

Til sidst toppes med lidt mayonaise på øverste halvdel af flutet. Det hele klappes diskret sammen og vupti en hurtig frokost sandwich.

Sandwich med hamborgryg og (hjemmelavet) bacon

Sandwich med hamburgerryg og (hjemmelavet) bacon

Baconen smagte godt igennem og var klart hovedpersonen, mens hamburgerryggen med sin diskrete smag og bløde saftige konsistens supplerede udemærket.

Relaterede indlæg:

, , , , , , , ,

6 Responses to Sandwich med hamburgerryg og (hjemmelavet) bacon

  1. Signe 18. august 2010 at 14:32 #

    Det ser sgu godt ud. Herligt med en god slagter!
    .-= Signe´s last blog ..Kylling med cornflakes =-.

  2. Kasper Bergholt 19. august 2010 at 16:04 #

    Uhm! Jeg kan ikke huske, om jeg har spurgt før, men hvem er din slagter?

    Kommer der også en ribbensandwich med rødkål og bacon på et tidspunkt, mon?

    Alt godt,

    Kasper

  3. Morten 24. august 2010 at 21:26 #

    @Signe, jeg er også ret glad for ham:)

    @Kasper – min slagter er http://www.slagterbertelsen.com/ – udemærket slagter, der også går op i mad. Vi har flere rigtig gode snakke om tilberedning og han er altid villig til et godt råd.

    En ribbensandwich..mmm… det skal jeg overveje:) Lige nu har jeg en fire indlæg med bacon der lige skal laves først:)

  4. birthe filby 6. september 2011 at 20:04 #

    HI, det ser saa dejlig dansk ud, og gør mig sulten. grteat job.
    Hvordan laver du hjemmelavet bacon? please tell xx birthe

  5. Morten 6. september 2011 at 20:16 #

    http://grydeskeen.dk/hjemmelavet-bacon-dag-1/eksperimenter/ lige der og fremefter:)

  6. Lisbeth 26. marts 2014 at 17:38 #

    Det ser godt nok lækkert ud! Da jeg først læste “hamburgerryg” tænkte jeg netop på de kedelige stykker fra supermarkedet, så denne sandwich overraskede positivt! Jeg skal helt sikkert prøve denne opskrift af, men jeg vil da også prøve at bruge varm svinemørbrad i denne sandwich – det tror jeg også kunne være en rigtig lækkerbisken.

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This