Jordbær med sabayonne

Jordbær med sabayonne

Her om sommeren er det simple nogle gange det bedste. Jordbærrene i dette indlæg er plukket lige ude i haven, og skal spises direkte fra skålen, med mælk fløde, eller evt en frisk sauce sabayonne.

Sabayonne er egentlig en italiensk dessertsauce, som laves med moscato d’Asti eller marsala. Skal den være lidt friskere, så bruger man en hvidvin.


Jordbær med sabayonne
 
Forberedelse
Total tid
 
Nem lille dessert med jordbær.
Forfatter:
Type: Dessert
Antal portioner: 4 personer
Ingredienser
  • Jordbær nok til at fylde 4 glas, helst ved stuetemperatur
  • 80 g hvidvin
  • 40 g sukker
  • 4 æggeblommer
Instruktioner
  1. Skær jordbærrene i mundrette stykker, og fordel dem i glassene.
    Skårne friske jordbær
  2. Hæld de resterende ingredienser i en skål, og stil den over et vandbad og varm forsigtigt imens du pisker med et piskeris. Der bør begynde at skumme helt vildt. Pisk videre indtil skummet får en god tyk konsistens, og lyder hul, når man banker piskeriset i bunden af skålen.
  3. Fyld den nu lune sauce sabayonne over jordbæene med en ske, og server med det samme.
    Jordbær med sabayonne - Serveret!
Noter
Hvis du ikke er til det syrlige, så bruger du en sød hvidvin, marsala, eller moscato d'Asti, og du kan endda drysse lidt sukker/honning over jordbærene en halv time før du skal bruge dem, så de bliver ekstra søde. Selv er jeg mest til versionen med en ikke for sød hvidvin, og jordbær uden sukker.

 

 

Relaterede indlæg:

, ,

3 Responses to Jordbær med sabayonne

  1. Gastromad 29. juni 2012 at 16:31 #

    Ser super lækkert ud Lars. Jeg må have afprøvet den i min sommerferie. Og rigtig gode billeder.

    God sommer til Grydeskeen fra Gastromad.

  2. foodfanatic 29. juni 2012 at 23:14 #

    I er jo begge fotogenier. Ved godt, at jeg allerede har sagt det Lars, men det billede af jordbærene er altså for vildt!
    Kh Nadia

  3. Morten 1. juli 2012 at 23:13 #

    God sommer til Gastromad:)

    Jeg er helt enig med Nadia – det jorbærbilled er for nice

Skriv et svar

Vurder denne opskrift:  

Pin It on Pinterest

Share This