Risotto med kantareller

Risotto med svampe (kantareller)

Risotto med kantareller

Idag er det Grydeskeens fødselsdag. Hurra, hurra, hurra!

Idag er det 2 år siden vi startede Grydeskeen.dk, og vi har efterhånden et betragteligt antal besøgende, og det er dejligt motiverende, at der åbenbart er nogle som gider læse om det vi skriver. Hvem skulle have troet det?

Retten jeg vil skrive om idag, svamperisotto, kom sig egentlig af at jeg fik købt mig et kilo friske kantareller, som jeg skulle finde på noget at bruge til. Så findes der ikke meget bedre end svamperisotto med smørstegte kantareller på.

Friske kantareller i kassen

Svamperisotto med kantareller (4 personer)

1 finthakket skalotteløg
3spsk olivenolie
300 gram friske kantareller (eller andre spisesvampe)
300 gram risottoris
2 dl tør hvidvin eller Noilly Prat
ca. 1 liter hønseboullion
100 g smør + 20g til stegning
100 g friskrevet parmesanost
evt. lidt hakket persille til pynt

Hak halvdelen af svampene, da de skal bruges i selve risottoen. Resten grofthakkes bare.

Tag en sautepande, eller tykbundet gryde, og hæld olivenolien i, og svits det hakkede skalotteløg. Det må ikke brune.

Tilsæt de hakkede svampe og lad dem svitse med lidt. Hæld risene ved, og skru lidt op for varmen, og varm risene til de bliver blanke i kanten. De må heller ikke brune (ret meget 😉 ) Husk at røre godt.

I den nu meget varme gryde hældes vinen, og der røres ofte. Når vædsken er fordampet hældes lidt boullion ved, og der røres langsomt til risene har opsuget boullionen. Der hældes boullion ved igen og igen til risene er ved at være færdige. De skal ikke være helt møre, men gerne have lidt “bid” i midten stadig. Knaser de, så har de ikke fået nok 😀

Løber du tør for boullion, kan du bruge lidt vand til sidst.

Når risottoen er 5 minutter fra at være færdig, så tager du de grofthakkede svampe og steger ved mellemhøj varme i de 20 gram smør. Så de er færdige nogenlunde samtidigt med risottoen. De kan godt tåle at stå lidt på en lun pande, hvis de er for tidligt færdige.

Når risene i risottoen er klar, sluk for blusset og put smørret og parmesanen i, og rør rundt, til begge dele er smeltet.

Server straks med de ristede kantareller, et drej peber og et drys persille på.

Svamperisotto med kantareller
Dig in!


Udgivet

i

af

Kommentarer

9 svar til “Risotto med svampe (kantareller)”

  1. Signe Avatar

    Jeg er altså vild med risotto i alle former, men friske kantareller sætter lige en ekstra prik over i’et.
    Tillykke med dagen!
    .-= Signe´s last blog ..Figenkugler =-.

  2. Morten Avatar

    Det ser godt nok lækkert ud – og stort tillykke til os!:)

  3. Piskeriset Avatar

    Tillykke med fødselsdagen! Det var da også en lækker ret at kaste sig over – flotte billeder!
    .-= Piskeriset´s last blog ..Bagel med røget laks =-.

  4. Merte Møller Avatar
    Merte Møller

    … og en god ide er at have bouillonen stående på et blus ved siden af så den hele tiden er varm inden den spædes over risottoen – siger Antonio Carlucci :O)) og Merete

  5. Lars Avatar

    @Signe og Piskeriset: Tak tak.. vi ser frem til 3. år på bloggen.

    @Merete: Ja, det er rigtigt, så går det hele lidt hurtigere, når boullionen ikke skal varmes op hvergang den tilsættes.

  6. MadFar Avatar

    Tillykke, det ser kname godt ud, gode billeder du/i tar’ hva bruger i af kamera??

  7. Lars Avatar

    @Madfar: Takker. Jeg bruger en Canon EOS 500D (her med 50mm f/1.8), og bare det lys som er i rummet.

  8. Trine / Blog-land.dk Avatar

    Jeg vil netop nu kaste mig ud i denne underskønne opskrift! Håber, den bliver lige så vellykket som din ser ud! Wish me luck!! Og tak for lækker lækker opskrift!

  9. Louis Avatar
    Louis

    Super lækker opskrift, men en anelse for fed. Jeg forslår alle der vil prøve den at holde igen med smørret 🙂

Skriv et svar til Piskeriset Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *