Ribssorbet kugle

Ribssorbet

Ribssorbet kugle

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg elsker is, især sorbet. Det var også manglen på sorbet i kølediskene som fik mig til at købe min første ismaskine. Når man endeligt kunne få sorbet i supermarkederne, så smagte det frygteligt, og slet slet ikke som det friske sorbet man selv kan lave. Når jeg er inde i byen så er jeg utroligt nem at lokke ind i enhver Paradis jeg kommer forbi. De har altid en masse spændende sorbeter, som virkeligt smager af den frugt/bær de er lavet af. Noget som en foodie som mig finder meget inspirerende.

Når der er ribs i sæson har de nogle gange ribssorbet, og det er for mig en is som virkeligt rammer plet. Godt med smag af bær, og samtidigt ikke for sød.

Vi har desværre ikke selv ribs i haven, men det har mine forældre, så efter sidste besøg fik jeg en pose med hjem, som nu er blevet til ribssorbet.

Ribssorbet (ca 2 liter)

5-600 g ribs uden stilk
3 dl vand
200 g sukker
50 g glukosesirup
2 past. æggehvider

Sæt en kasserolle over med vandet og 200 g sukker, og sæt det på lavt blus, så det tager lang tid om at komme op at koge. Så bliver sukkeret opløst før gryden koger. Imens kan man ordne ribsene.

Blend ribsene, og tag en stålsi og si kernerne fra, det tager lidt tid, men det er rart med en is uden kerner, da de lige har den størrelse som kan sidde imellem tænderne. Stilles på køl.

Når sukkervandet koger, så lad det simre i 5 minutter, og sluk det så, og rør glukosesirupen i, og køl det ned.

Bland den kolde sirup med ribsen, og hæld det i en ismaskine og start den.

et par minutter før isen er færdig piskes æggehviderne stive, og blandes forsigtigt i isen imens den kører på maskinen. Når det er helt blandet sammen, tages isen op i beholdere, og stilles i fryseren til hærdning.

Er din ismaskine ikke en model man kan komme til imens den arbejder, så kan du tage isen ud, og røre det sammen med æggehviden i en skål, før du stiller den til hærdning.

Pga. æggehviden bliver der en ret stor mængde is, så er din ismaskine mindre, så kan du halvere opskriften, eller helt udelade æggehviderne, det giver en mere kompakt is med mere smag.

Smagen af sommer på frost.. Velbekomme!

Iskugle af ribssorbet closeup


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

15 svar til “Ribssorbet”

  1. Piskeriset Avatar

    Wauw! Den er jo pretty pretty princess! Meget, meget smuk anretning 🙂

  2. Signe Avatar

    Jeg er vild med ribs, så det må vist prøves næste gang jeg “falder” over nogle 🙂

  3. Morten Avatar

    its pretty..oh so pretty:)

  4. Klidmoster Avatar

    En rigtig prinsesse is – med blomster og det hele. Nu mangler jeg så bare at få lagt det pokkers fryseelement i fryseren så jeg kan komme til at lave en portion. Tror du ikke at jeg uden videre også bare kan erstatte ribs med kirsebær?

  5. Morten Avatar

    Kun hvis du vil lave kirsebær is:)

  6. Linn Avatar

    Wow! Det ser virkelig, virkelig lækkert ud – pæn farve, og så smager det vel helt sikkert også fantastisk… Gad jeg havde en is-maskine 🙂

  7. Lars Avatar

    Piskeriset: 1000 tak, utroligt hvad 2 minutters forberedelse giver

    Signe: Det synes jeg du skal, det er vildt lækkert, ungerne er også vild med den, selvom det ikke er den sødeste is der findes.

    Morten: Learn, boy! 🙂

    Klidmoster: Ja, kan du se at komme igang. Du kan sagtens erstatte ribs med kirsebær, men da kirsebær er noget sødere, skal du måske justere om der ikke skal lidt mere frugt i, og evt et skvæt citronsaft for at give lidt modspil.

    Linn: Det er nemt at komme igang med, Den Blå Avis plejer at have nogle stykker som folk har købt som fejlkøb. Jeg købte engang en næsten ubrugt til 50,- til min Svoger. (han blev totalt bidt af hjemmelavet is, og har nu invisteret i en model med fryser indbygget)

  8. Mette Lindgaard Avatar
    Mette Lindgaard

    Det er virkeligt den smukkeste is ever! Nu må jeg bestemt prøve ribssorbet, næste gang jeg ser den i ParadIS 🙂

  9. Erland Avatar

    RIBS sorbet – det havde jeg ikke tænkt – så skal jeg have startete ismaskinen op – for der kommer gæster og jeg anede ikke hvad vi skulle have til dessert – takker 🙂

    /Erland

    PS – har købt ribs til at kunne lave rysteribs – så nu må jeg hurtigt finde noget andet til hovedretten – men herregud klokken er kun næsten 14 og gæsterne kommer ikke før kl. 19 🙂

  10. Lars Avatar

    @Mette: Det synes jeg du skal, ellers må du jo lave den selv, det er ret nemt 🙂

    @Erland: Hvordan gik det, blev isen god, eller revurderede du, og lavede rysteribs alligevel?

  11. Erland Avatar

    Fik lavet sorbet – men der gik lidt stress i den 🙂 Lavede den lidt sødere – må have udviklet en sød tand

    /Erland

  12. Anne Avatar
    Anne

    Uhh det ser lækkert ud !! hvilken ismaskine har du ? 😀

  13. Lars Avatar

    @Erland: Det skal man også have lov til når det er is 🙂

    @Anne: Jeg har en Simac Il Gelataio Super fra dengang køkkenmaskiner skulle være beige og brune. Jeg er virkeligt glad for den. Den larmer helt vildt, men laver fantastisk is, og i rigelige mængder.

  14. […] En anden ting jeg prøvede at lave med mine ribs fra haven er denne ribssorbet som jeg fandt hos grydeskeen. […]

  15. Evy Elsvold Avatar
    Evy Elsvold

    Jeg skal igang med at lave ribssorbet og er spændt på resultatet – for lækkert ser det ud. Meeen jeg hader opskrifter, der ikke hænger sammen.
    Du starter med gryden over svagt plus – og imens kan man ordne ribsene??? Det kan man jo ikke.
    Man starter med ribs og afventer, at de er siet – og så kan man gå igang.

    Skriver, når jeg har fået lavet sorbet’en færdig. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *