Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg elsker is, især sorbet. Det var også manglen på sorbet i kølediskene som fik mig til at købe min første ismaskine. Når man endeligt kunne få sorbet i supermarkederne, så smagte det frygteligt, og slet slet ikke som det friske sorbet man selv kan lave. Når jeg er inde i byen så er jeg utroligt nem at lokke ind i enhver Paradis jeg kommer forbi. De har altid en masse spændende sorbeter, som virkeligt smager af den frugt/bær de er lavet af. Noget som en foodie som mig finder meget inspirerende.
Når der er ribs i sæson har de nogle gange ribssorbet, og det er for mig en is som virkeligt rammer plet. Godt med smag af bær, og samtidigt ikke for sød.
Vi har desværre ikke selv ribs i haven, men det har mine forældre, så efter sidste besøg fik jeg en pose med hjem, som nu er blevet til ribssorbet.
Ribssorbet (ca 2 liter)
5-600 g ribs uden stilk
3 dl vand
200 g sukker
50 g glukosesirup
2 past. æggehvider
Sæt en kasserolle over med vandet og 200 g sukker, og sæt det på lavt blus, så det tager lang tid om at komme op at koge. Så bliver sukkeret opløst før gryden koger. Imens kan man ordne ribsene.
Blend ribsene, og tag en stålsi og si kernerne fra, det tager lidt tid, men det er rart med en is uden kerner, da de lige har den størrelse som kan sidde imellem tænderne. Stilles på køl.
Når sukkervandet koger, så lad det simre i 5 minutter, og sluk det så, og rør glukosesirupen i, og køl det ned.
Bland den kolde sirup med ribsen, og hæld det i en ismaskine og start den.
et par minutter før isen er færdig piskes æggehviderne stive, og blandes forsigtigt i isen imens den kører på maskinen. Når det er helt blandet sammen, tages isen op i beholdere, og stilles i fryseren til hærdning.
Er din ismaskine ikke en model man kan komme til imens den arbejder, så kan du tage isen ud, og røre det sammen med æggehviden i en skål, før du stiller den til hærdning.
Pga. æggehviden bliver der en ret stor mængde is, så er din ismaskine mindre, så kan du halvere opskriften, eller helt udelade æggehviderne, det giver en mere kompakt is med mere smag.
Smagen af sommer på frost.. Velbekomme!
Skriv et svar