Restaurant Oubæk

Den 7. maj var jeg et smut på Restaurant Oubæk sammen med min kone, vi havde planlagt en afslappende endagstur til Kbh, uden unger, uden planer. Det eneste der var planlagt var togbilleterne samt besøget hos Oubæk. Restauranten blev valgt for konceptet, placeringen, og det var en af de mange anbefalede restauranter på Twitter, da jeg spurgte om fredagen. Vi overvejede at tage på Nose2Tail, men efter at have læst Gastromands anmeldelse af Nose2Tail, så er jeg glad for at vi valgte Oubæk.

Vi havde fået bord i den tidlige ombæring, fordi vores tog gik hjem kl 2230, og vi forventede at efter en hel dag i københavn, var vores ben nok ved at være trække ved 18 tiden alligevel. Restauranten som ligger på Store Kongensgade ligger helt perfekt, hvis man alligevel er inde i Kbh centrum, og gerne vil gå hen til restauranten, vi var der lidt for tidligt, så vi smuttede lige om og kiggede lidt på Amalienborg og Marmorkirken inden vi ankom, de ligger kun et stenkast væk.

Vi bestilte begge 3 retter, som Oubæk anbefalede, og ventede med at se om der var plads til dessert, eller om desserten eventuelt skulle indtages et andet sted.

Tjeneren kom hurtigt med noget godt brød, vores vand, samt det glas vin jeg havde bestilt, en sancerre.

 

Den første ret fulgte ret hurtigt, jeg fik sneglene, som for en gangs skyld var sereret uden den fortærskede sneglepande. Sneglene lå i hvad der lignede en suppe af persille og hvidløg, og med frisk tomat i, og med en stor crouton ovenpå. Sneglene var store, og lækre, og med rigtig god smag. Denne ret var for mig virkeligt en positiv overraskelse. Jeg vil sige at det er de bedste snegle jeg nogensinde har fået.

Jeg ved ikke om det var fordi vi var i den tidsbegrænsede første booking (2 timer), at tjeneren havde så travlt, men vi havde knapt lagt bestikket, før tallerkerne var væk, og indenfor 5 minutter stod den næste ret på bordet. Wow, så hurtigt plejer vi ikke være vant til sagerne i Jylland.

Den næste ret jeg fik var kammuslinger med soya, ingefær og kartoffelpure, en lidt sjov kombination, som ikke faldt i så god jord hos mig. Ingefæren var heldigvis i baggrunden, men med de mange krydderier var det svært at smage selve kammuslingerne, som kun svagt kom igennem med deres sødme. Selvom muslingerne så ud til at være stegt lidt hårdt, faldt de fra hinanden som blødt smør, så der var ihvertifald en bekymring som ikke var nødvendig.

Efter endnu en 5-minutters lynudskiftning af tallerkener, så sad jeg med min sidste tallerken foran mig: due med foie gras, asparges og rødvinssauce.

Et stegt duebryst, og confiteret ben, samt et stykke hårdt stegt foie gras, en lækker kombination. Nye asparges, smørstegte salvie, syltede morkler.. ting som gav smagsløgene lidt mere at arbejde med, virkelig en lækker ret, som både i smage, samt tekstur kom godt rundt.

Alle 3 retter var vel-eksekverede, og virkeligt med god smag. Alle retterne var med godt med smag, og kokken var ikke bange for at bruge krydderier, rigtig lækkert, selvom det efter min personlige mening var lidt for meget ved kammuslingerne.

Det der dog trak en del ned i min bog, var at retterne kom så hurtigt efter hinanden. Lidt over en time og et kvarter efter vi havde sat os til bords havde vi spist op, betalt, samt fortalt tjeneren at vi skulle til Justin Bieber koncert.

Vi havde takket nej til kaffe/dessert, for vi ville lige som vi kunne nå på Lagkagehuset inden de lukkede kl 20, og få en stor flødekage som dessert. Det nåede vi ikke, så vi smuttede på Apollo og fik en øl istedet, imens vi ventede på toget.

Jeg fik Kokkens havre stout, der selvom det er en morgenøl, smagte ganske fortrinligt en kølig sommeraften.

Relaterede indlæg:

, ,

5 Responses to Restaurant Oubæk

  1. Gastromanddk 16. maj 2011 at 09:30 #

    Godt valg! I min verden er Oubæk klasser over NOSE2TAIL. Jeg fik i øvrigt også de lækreste snegle jeg nogensinde har fået, sidst jeg var på Oubæk:)

    Næste gang må I prøve den sene seating.

  2. foodfanatic 16. maj 2011 at 14:11 #

    Mmm det lyder godt nok lækkert det hele. Især retten med due. Jeg har ofte tænkt på at lave noget lignende med confiteret and, vagtel eller due, så nu må jeg da vist hellere i gang.

    Ærgerligt at det skulle gå så hurtigt. Det ville også irritere mig.

    Kh Nadia

  3. Signe 16. maj 2011 at 21:11 #

    Når vi ind imellem har oplevet at forretterne kommer for hurtigt, har vi simpelthen bedt køkkenet om en pause mellem retterne – man kan jo dårlig nå at snakke sammen mellem retterne!
    Det lyder nu ellers som et lækkert sted 🙂

  4. l.hansen 31. oktober 2011 at 16:43 #

    tror ikke man skal be tjenerne om noget som helst på det sted, medmindre man vil smides ud på hoved og røv. tjek evt. anmeldelser her.. lidt sygt hvor mange der er gået rystede derfra.

    http://www.aok.dk/restaurant-og-cafe/oubaek

  5. Lars 1. december 2011 at 01:10 #

    @L.Hansen:

    Jeg vil synes det er synd at vurdere en restaurant, som på det seneste får en del god omtale, efter havd folk syntes for flere år siden. Især da restauranten har fået nye ejere indtil flere gange siden.

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This