Jeg er lige kommet tilbage fra en lille ferie i Barcelona, hvor madoplevelserne er i top. En af de ting jeg havde besluttet mig til at prøve var et sted hvor man i ro kunne prøve forskellige af deres lufttørrede skinker.
Sidst jeg var i Barcelona handlede jeg Jamón ibérico som de hedder på La Boqueria, denne gang ville jeg hen et sted hvor jeg kunne sidde i fred og ro og prøvesmage forskellige slags.
Valget faldt på Reserva Ibérica som lå tæt på hvor jeg boede.
Det var samtidig muligheden for en sidste frokost med min gode ven, som så venligt havde lagt hus til mit ophold. Vi var tidligt ude så stedet var helt tomt. Der begyndte dog at komme en del lokale inden vi var færdige.
Vi fik hurtigt bestilt en tallerken med forskellige af de lufttørrede sortfodsskinker. Der var tre af slagsen fra forskellige steder i Spanien. Til venstre i billedet fra det sydlige, i midten fra midten og overraskende for alle længst til højre nordfra i Spanien.
Den store forskel mellem dem var lagringstiden. Den sydlige var den der var lageret længst, da klimaet er til det. Jeg mener at den var lagret over et år. De to sidste var lagret mindre tid.
Der var tydelige forskelle i smagen. Den sydlige var mild og rund. Jo længere nordpå vi fik spist os jo mere kraftig blev smagen. Det var også tydeligt at se forskel på farven.
Min yndligs var klart den sydlige med dens milde og runde smag.
Uhm, labre skinker. God påske 🙂
Lækkert. Fik du købt noget med hjem til senere nydelse? Vi har lige været i Alicante og købte en Paleta Iberico med hjem til en yderst fornuftig pris. Ca. 4 kg. for 38 £. Nu skal jeg bare i gang med kniven…
God påske og hygge
Frederik
@klidmoster – og i lige måde:)
@Frederik – Der røg et par pakker med hjem. Det ville have været synd at tage en hel med hjem i mit tilfælde:)
og i lige måde:)