Rabarbertærte

Friskbagt rabarbertærte

Forrige år fik vi en ‘lille’ aflægger af en af mine forældres rabarbere. Bare en klump på 40×40 cm, som allerede iår er gået helt amok, og har produceret flere rabarbere end vi kan nå at spise. Det er en rimeligt tidligt sort, som er mere syrlig, og knap så rød som vin- og jordbærrabarbere, men til gengæld er den tidligt på den, samt giver et meget stort udbytte.

Vi spiser normalt rabarber cirka til Sankt Hans, hvorefter de bliver for syrlige. Nogle gange spiser vi af dem igen fra september igen, da de ikke er helt så syrlige igen der.

Rabarber passer rigtig godt sammen med stjerneanis, så har du mod på det, så kan du støde nogle frø og blande med sukkeret, for at få en lækker lakridssmag til tærten.

Mørdejen er ovre fra Nadias æbletærte, den er rigtig nem at arbejde med, og ikke mindst nem at lave.

friskskårne rabarber til rabarbertærte

Rabarbertærte (8 personer)

Mørdej:

225 g blødt smør
50 g sukker
2 æg
350 mel

Fyld:

500g skårne rabarberstængler
ca. 250 g sukker
evt. 1-2 spsk. vaniljesukker
2 spsk kartoffelmel

Rabarber i form med sukker på

Lav mørdejen, enten som Nadia foreskriver, eller put ingredienserne til mørdejen i en foodprocessor, og kør det til det er blevet en ensartet dej. Ikke for meget, for så bliver dejen ikke sprød. Put dejen i folie, og smid den i køleskabet en times tid (hvis du har tiden til det). Så bliver den lidt nemmere at rulle ud.

Rul dejen ud i ca 2-3 mm tykkelse, og læg den i bunden og op af siderne af et 28 cm tærtefad. Skær det overskydende dej fra, det kan bruges til at lave låg, eller fletlåg.

Hæld rabarberne i fadet, cirka så det flugter med toppen af fadet, og drys sukker, vaniljesukker samt kartoffelmel over i et jævnt lag. Kartoffelmelen er til for at safterne fra rabarberne ikke gør tærten alt for flydende.

Rabarbertærte klar til bagning

Tag den resterende dej, og rul den ud i ca 3 mm tykkelse, og skær den i strimler, som lægges på kryds og tværs ovenpå rabarberne.. Har du alt for god tid fletter du dem rigtigt ;)

Bag tærten i oven ved 180 grader i ca 40 minutter til dejen er blevet gylden ovenpå.

Spises med creme fraice 38%, eller en god vaniljeis til. Velbekomme!

nybagt rabarbertærte

Relaterede indlæg:

Tags: , , ,

One Response to “Rabarbertærte”

  1. 1. juli 2011 at 17:10 #

    Du siger bare til hvis I har for mange – ææææælsker rabarber!
    Sikke en flot tærte, den må have bragt lykke :-)

Leave a Reply