Bergen er en meget smuk by. Opvokset som jeg er på Grønland har jeg en forkærlighed for fjelde, den friske luft og fjorde.
Jeg har fornyligt været en tur til Bergen i embedsmedfør og jeg var så heldig at jeg kunne nå forbi fiskemarkedet inden vi skulle med flyveren.
Sjældent har jeg været så ked af ikke at have mere tid og ikke have adgang om til køkkenfaciliter. Selvfølgelig havde jeg ikke taget mit kamera med. Det var jo arbejde og ikke fornøjelse. Jeg har bandet over det lige siden.
Bergen ligger flot spredt ud over et stort område og bebygget sådan at jeg er sikker på at du skal betale ekstra for ikke at have udsigt over vand. Husene kravlede op af fjeldsiderne og om aftnens vindstille reflekterede lysene sig fra vinduerne umådeligt hyggeligt i fjordernes helt stille vand.
Jeg var meget heldig med vejret.
Jeg havde ikke uendelige mængder af tid til at gå rundt og kigge. Heldigvis var fiske markedet heller ikke så stort, så jeg fik set mig omkring.
På et tidspunkt faldt jeg i snak med en af de handlende og endte op med et stort flot stykke røget vildlaks. Det blev vakumeret efter alle kunstens regler.
Hjemme igen stod det selvfølgelig på en lakse mad. Jeg startede med at hakke en stor portion purløg. De blev blandet i en gang cremefraiche og fik lov til at stå i køleskabet og trække et stykke tid for at få smagen ud i creme fraichen. Jeg ville ikke have at tilbehøret overdøvede smagen af laksen.
Så skulle den røgede vildlaks pakkes ud. Der var lige under et kilo og den duftede fantastisk. Det var med begyndende mundvand at jeg begynde at skære den ud.
Jeg har ikke fået taget mig sammen til at få købt en filet kniv endnu og min nye meget skarpekniv fik desværre ødelagt skiverne lidt så de ikke så flotte ud. Keine problem, det hele blev hakket groft.
Laksen blev lagt i rigelige mængder på et stykke af det nu hedengangen brød fra Bo Bech. Stadig et stort tab at han ikke længere laver de brød. Derefter røg der lidt purløgsdressing over og pyntet med tynde skiver forårsløg og lidt hakket persille.
Laksen var helt fantastisk og fik virkelig lov til at slå igennem med sin smag. De næste dage blev der spist en hel del laks og der går nok lige et stykke tid inden jeg bliver fristet til at spise en igen.
Skriv et svar