20 Responses to Rødkålssalat med appelsin og valnødder
Trackbacks/Pingbacks
-
13. kalenderlåge : JULEINTERVIEW MED BRITT FRA THE-BEST-ME-I-CAN-BE. | Sund lykke -
13. december 2013
[…] Jeg serverede min Jule Pulled Pork med en utrolig lækker rødkålssalat fra grydeskeen.dk – du finder opskriften her . […]
-
Rødkålssalat til jul -
18. december 2013
[…] kan anbefale denne her: Rødkålssalat med appelsin og valnødder | Menu Den regner jeg selv med at lave, igen. Appelsiner kan dg undlades, synes jeg Mænd er som […]
-
Opskrift På Rødkålssalat – Bexdyie -
2. maj 2019
[…] Rødkålssalat med appelsin og valnødder | Menu […]
-
Varm Rødkålssalat Med Appelsin – AKAPHP -
27. juni 2019
[…] Rødkålssalat med appelsin og valnødder | Menu […]
Hej
Når der står en del honning og 3 dele olie, hvad menes der så.. vil lave den lækre salat til flæskesteg til 16 pers.
måske du kan hjælpe.
Tak
Rikke
Hej Rikke,
Når der står 1 del, så er det i forhold til andet, her kunne det f.eks. betyde 1 spsk. honning til 1 spsk. rødvinseddike til 3 spsk. olivenolie.
Så får man 5 spsk vinagrette. Ønsker man mere, så kan man bruge et andet mål.
Men vigtigst af alt: Smag på det. Ikke alle olier og eddiker er lige stærke, så det kan være der skal justeres lidt på den, når den er blandet sammen.
Den glæder jeg mig til, rigtig meget endda! 🙂 Sammen med bagte rodfrugter, steg fra weberen og rigelige mængder rødvin. Mums!!!
Hej Dennis,
Det lyder lækkert. Man får jo helt lyst til selv at starte Weberen.
Hej
Jeg kan stærkt anbefale rødkålssalat, det har jeg nydt mange gange.
Tips: – I stedet for Vinaigretten kan man bruge lidt ribsgelé. Her er det bare vigtigt, ikke at bruge for meget og at blande det rigtigt godt sammen med den snittede rødkål.
Tips: – Prøv også rosiner eller tranebær og æbler i salaten.
God fornøjelse
Hilsen Allan
– kan varmt anbefale at komme granatæblekerner i – det er friskt og dejligt, og ganske kjøøøønt at se på 🙂
prøv figner i rødkålssalaten… det er også rigtig lækkert!!! men det er en helt kanon salat!!
Dejligt med en opskrift på rødkålssalat. Sidder her juleaftens dag og får inspiration til aftenens menu. Jeg prøver rødkål med appelsiner og valnødder.
Uhm! Den skal jeg straks afprøve. Tak for opskriften!
Nu er det anden gang jeg er inde for at finde opskriften (mest på vinaigrette, altså) det er simpelthen bare en vildt god salat – selv min grøntsagssky kæreste sagde, at det var det bedste mad vi havde fået længe.
Jeg tvister den lidt ved at snitte rødkålen fint og så drysse masser af groft salt over og “kramme” saltet ind i kålen og lade det stå og hvile mens jeg tilbereder det øvrige. Kålen bliver nærmest tilberedt – blødgjort og drænet, hvilket også hjælper fordøjelsen af kålen. Så skyller jeg selvfølgelig alt saltet ud inden jeg serverer det med appelsin, valnødder og dressingen. Fantastisk vintermad!
Mange tak for denne opskrift, den kommer helt sikkert i min særlige opskriftsbog!
@Cille: Tak for en herlig bekræftende kommentar 🙂 Tricket med salten er rigtig godt, især hvis man ikke er til det helt knasende rødkål, som det kan være når det er helt friskt.
Kan man fryse kål ned ?
Jeg tænker på rødkål, hvidkål, kinakål o.s.v – og skal man gøre noget ved det inden ?
@Birthe: Du kan godt fryse kål, ihvertifald rødkål og hvidkål, men det skal nok lige blancheres først. Desuden mister kålen en del af dens sprødhed af at have været frossen.
Jeg kender flere som laver hjemmelavet rødkål, og gemmer det i poser i fryseren.
Kan man lave rødkålssalaten dagen før man skal servere den?
Hej Lene,
Det kan man egentlig godt, men rødkålen mister lidt af sin sprødhed. Du kunne evt snitte kålen og lægge den i en skål med vand i køleskabet natten over, så den forbliver sprød. Det ville være mit bedste gæt.
Ok tak for hurtig svar 🙂