Rødkålssalat med appelsin og valnødder

Rødkålssalat med appelsin og valnødder

Rødkålssalat er måske lidt overset. Når man nu skal have vinterens fede mad som f.eks flæskesteg, så er det jo oplagt med brun sovs, brune kartofler, og varm rødkål.

Jeg synes bare tit det hele bliver lidt tungt, så man kunne jo lige erstatte den tunge rødkål med en lidt friskere version, nemlig rødkålssalaten.

Denne salat er fantastisk til at modspille det ofte fede vintermad, og så smager den jo rigtig godt samtidigt.

Hakket rødkål

Rødkålssalat med appelsin og valnødder.

4 personer

Rødkål, ca 400 gram, eller hvad man nu lige synes passer, salat laver jeg altid på slump.
2 appelsiner
en håndfuld valnøddekerner

Pil de yderste blade af rødkålen, smid dem væk Vask resten af kålhovedet.

Skær derefter et stort stykke af rødkålen, og skær det i tynde strimler. Rødkål er ret groft, så de tynde strimler gør det lidt mere delikat.

Skær skrællen af appelsinerne med en kniv. Det skal være så dybt at den hvide hinde på bådene ikke er tilbage. Skær appelsinerne i skiver. Brug en skarp kniv, da de ellers kan smatte noget ud.

Put den skårne kål i en skål, drys halve valnøddekerner over, og pynt med appelsinskiverne. Er der noget appelsinsaft tilbage på skærebrædtet, så hæld det over også, eller benyt det i vinaigretten.
Vinaigrette

1 del honning
1 del rødvinseddike
3 dele olivenolie
salt + peber

Hvis man ønsker en dressing på sin salat, så er en lille hurtig vinaigrette ej at foragte. Denne vinaigrette indeholder honning, så den giver lidt sødme til rødkålen, så bitterheden fra valnødderne ikke bliver for dominerende.

Rødkålssalat med valnødder og appelsin

Relaterede indlæg:

Tags: , , , ,

18 Responses to “Rødkålssalat med appelsin og valnødder”

  1. Rikke
    18. februar 2009 at 14:31 #

    Hej
    Når der står en del honning og 3 dele olie, hvad menes der så.. vil lave den lækre salat til flæskesteg til 16 pers.

    måske du kan hjælpe.

    Tak

    Rikke

  2. 18. februar 2009 at 20:23 #

    Hej Rikke,

    Når der står 1 del, så er det i forhold til andet, her kunne det f.eks. betyde 1 spsk. honning til 1 spsk. rødvinseddike til 3 spsk. olivenolie.

    Så får man 5 spsk vinagrette. Ønsker man mere, så kan man bruge et andet mål.

    Men vigtigst af alt: Smag på det. Ikke alle olier og eddiker er lige stærke, så det kan være der skal justeres lidt på den, når den er blandet sammen.

  3. Dennis KÅå.
    19. september 2009 at 10:15 #

    Den glæder jeg mig til, rigtig meget endda! :-) Sammen med bagte rodfrugter, steg fra weberen og rigelige mængder rødvin. Mums!!!

  4. 19. september 2009 at 22:36 #

    Hej Dennis,

    Det lyder lækkert. Man får jo helt lyst til selv at starte Weberen.

  5. Allan
    14. december 2009 at 11:32 #

    Hej

    Jeg kan stærkt anbefale rødkålssalat, det har jeg nydt mange gange.

    Tips: – I stedet for Vinaigretten kan man bruge lidt ribsgelé. Her er det bare vigtigt, ikke at bruge for meget og at blande det rigtigt godt sammen med den snittede rødkål.

    Tips: – Prøv også rosiner eller tranebær og æbler i salaten.

    God fornøjelse

    Hilsen Allan

  6. Laila
    22. december 2009 at 12:58 #

    - kan varmt anbefale at komme granatæblekerner i – det er friskt og dejligt, og ganske kjøøøønt at se på :-)

  7. linda
    23. december 2009 at 23:59 #

    prøv figner i rødkålssalaten… det er også rigtig lækkert!!! men det er en helt kanon salat!!

  8. 24. december 2009 at 13:36 #

    Dejligt med en opskrift på rødkålssalat. Sidder her juleaftens dag og får inspiration til aftenens menu. Jeg prøver rødkål med appelsiner og valnødder.

  9. Cille Andersen
    21. januar 2011 at 18:40 #

    Uhm! Den skal jeg straks afprøve. Tak for opskriften!

  10. Cille Andersen
    18. februar 2011 at 20:10 #

    Nu er det anden gang jeg er inde for at finde opskriften (mest på vinaigrette, altså) det er simpelthen bare en vildt god salat – selv min grøntsagssky kæreste sagde, at det var det bedste mad vi havde fået længe.

    Jeg tvister den lidt ved at snitte rødkålen fint og så drysse masser af groft salt over og “kramme” saltet ind i kålen og lade det stå og hvile mens jeg tilbereder det øvrige. Kålen bliver nærmest tilberedt – blødgjort og drænet, hvilket også hjælper fordøjelsen af kålen. Så skyller jeg selvfølgelig alt saltet ud inden jeg serverer det med appelsin, valnødder og dressingen. Fantastisk vintermad!

    Mange tak for denne opskrift, den kommer helt sikkert i min særlige opskriftsbog!

  11. 18. februar 2011 at 22:18 #

    @Cille: Tak for en herlig bekræftende kommentar :) Tricket med salten er rigtig godt, især hvis man ikke er til det helt knasende rødkål, som det kan være når det er helt friskt.

  12. birthe
    22. marts 2011 at 17:35 #

    Kan man fryse kål ned ?

    Jeg tænker på rødkål, hvidkål, kinakål o.s.v – og skal man gøre noget ved det inden ?

  13. 22. marts 2011 at 20:42 #

    @Birthe: Du kan godt fryse kål, ihvertifald rødkål og hvidkål, men det skal nok lige blancheres først. Desuden mister kålen en del af dens sprødhed af at have været frossen.

    Jeg kender flere som laver hjemmelavet rødkål, og gemmer det i poser i fryseren.

  14. Lene
    22. november 2011 at 21:26 #

    Kan man lave rødkålssalaten dagen før man skal servere den?

  15. 22. november 2011 at 23:46 #

    Hej Lene,

    Det kan man egentlig godt, men rødkålen mister lidt af sin sprødhed. Du kunne evt snitte kålen og lægge den i en skål med vand i køleskabet natten over, så den forbliver sprød. Det ville være mit bedste gæt.

  16. Lene
    23. november 2011 at 20:09 #

    Ok tak for hurtig svar :-)

Trackbacks/Pingbacks

  1. 13. kalenderlåge : JULEINTERVIEW MED BRITT FRA THE-BEST-ME-I-CAN-BE. | Sund lykke - 13. december 2013

    [...] Jeg serverede min Jule Pulled Pork med en utrolig lækker rødkålssalat fra grydeskeen.dk – du finder opskriften her . [...]

  2. Rødkålssalat til jul - 18. december 2013

    [...] kan anbefale denne her: Rødkålssalat med appelsin og valnødder | Menu Den regner jeg selv med at lave, igen. Appelsiner kan dg undlades, synes jeg Mænd er som [...]

Leave a Reply