Rødkålssalat med æbler og rosiner

Ligesom den anden rødkålssalat med appelsin og valnødder er denne rødkålssalat en herlig forfriskende salat at få på bordet. Rødkålssalat er nu alligevel noget mere frisk end en tung herregårdsrødkål. Rødkålssalat: 400g rødkål (meget cirka) 1æble 1 lille pakke rosiner (20 gram) (eller hvad man lige synes passer. Rosinerne kan skiftes ud med andet sødt, f.eks. tranebær. Snit rødkålen fint, skræl æblet, og skær det i både, og skær dem i tynde skiver på tværs. Vend rødkål, rosiner, og æble sammen i en skål. Synes man salaten bliver for grov, kan man rive æblet, og rødkålen på et rivejern, så bliver det noget mindre stykker. Har man en mandolin, så er den ideel at bruge her. For at æblerne ikke bliver brune, så hælder jeg en syrlig vinagrette over. "Vinagrette": 1 del honning 1 del citronsaft 3 dele olivenolie salt + peber Rystes sammen i en dressingflaske, eller f.eks en melhævner, og hældes over salaten.

Relaterede indlæg:

, , , , ,

2 Responses to Rødkålssalat med æbler og rosiner

  1. Lise 3. december 2008 at 11:18 #

    uhm, den ser lækker ud. Opskriften er printet og vil blive afprøvet i næste weekend.

    Lise´s last blog post..Hvorfor?

  2. JULIE 11. december 2009 at 17:33 #

    JEG GLÆDER MIG TIL AT SMAGE – HAR ALLEREDE SNITTET RØDKÅLEN – MANGLER BARE EN TIL AT SPILLE PÅ DEN DER MANDOLIN

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This