Pasta med tomatsovs – så bliver det ikke nemmere!

Pasta med tomatsovs - enkelt, simpelt og velsmagende

Pasta med tomatsovs – enkelt, simpelt og velsmagende

Jeg har et helt specielt forhold til tomatsovs. Sådan en sag kan laves på så mange forskellige måder med ganske få råvarer. Det hele kommer an på teknikken der anvendes. jeg har tidligere skrevet om en anden tomatsovs som jeg har lavet, så jeg tænkte det her var en perfekt mulighed for at udforske tomatsovsens herligheder.

Denne gang begrænsede jeg mig til pasta, San Marzano tomater (de smager bare bedre!), forårsløg, balsamico, hvidløg, olie og en gang købepølser som tilbehør.  Næste spørgsmål var at beslutte sig hvilken teknik jeg ville bruge.

Tomaterne smagte usædvanlig godt, vinterens kulde blev til lysegrønt forår,  græsset bølgede grønt i den svage brise, kort sagt,  smagsprøven fortalte sit tydelige tomat sprog. Det ville være en synd at koge dem – så jeg tænkte straks på den klassiske metode hvor man lader varmen fra den nykogte pasta “tilberede” sovsen.
Forårsløget ville give lidt bid og balsamicoen sødme og syre.  Et meget lille stykke hvidløg, finthakket og knust under knivsblad med salt skulle lige give det ekstra.  Grunden til at jeg valgte at knuse hvidløget så fint var for at det hurtigt ville blive tilberedt af pastaens varme og den lille mængde skulle gardere mod at hvidløg smagen kom til at dominere.

Nå, nok om mine overvejelser og lad os dykke ned i velsmagens simple tilgang. Først skulle der hakkes og knuses!

San marzano tomater og forårsløg finthakkede. Et halvt lille fed hvidløg knust med salt på knivsbladet

San Marzano tomater og forårsløg finthakkede. Et halvt lille fed hvidløg knust med salt på knivbladet

Jeg havde valgt en gang pasta penne og mens de kogte glad – rørte jeg tomater, forårsløg, hvidløg, olie og det knuste hvidløg sammen.

Finthakkede san marzano tomater, hakket forårsløg, knust hvidløg, balsamico og olie rørt sammen indtil det knuste hvidløg er jævnt fordelt

Finthakkede San Marzano tomater, hakket forårsløg, knust hvidløg, balsamico og olie rørt sammen

Finthakkede san marzano tomater, hakket forårsløg, knust hvidløg, balsamico og olie parat til at blive rørt sammen

Finthakkede San Marzano tomater, hakket forårsløg, knust hvidløg, balsamico og olie rørt sammen

Jeg snittede et par pølser fra et af de lokale discountmarkeder  i tykke skiver og stegte dem godt brune på begge side. Det var faktisk en ganske fin pølse. God smag.

Stegte pølseskiver på panden

Stegte pølseskiver på panden

Da pølserne var stegt og vandet hældt fra pasten blev det hele rørt sammen med tomat mikset. Hvis i kigger på siden af skålen kan i se hvordan væden nærmest er cremet.

Pasta og pølser rørt i tomatsovsen

Pasta og pølser rørt i tomatsovsen

Det hele røres godt sammen, smages til med salt, balsamico og olie. Husk at balsamicoen ikke skal overdøve tomatsmagen – bare lige gå ind og understøtte!

Pasta med tomatsovs - enkelt, simpelt og velsmagende

Pasta med tomatsovs – enkelt, simpelt og velsmagende

Det var en fantastisk pasta ret.  Ren i smagen og jeg vil godt tillade mig at sige værdig til at blive spist i Romulus og Remus by. En god ren smag af sommer, tomat og Italien.

Derudover var den ganske nem at tilberede. Det vigtigste var at vælge de rigtige tomater og en god, sød balsamico 🙂

Relaterede indlæg:

, , , , , , , , ,

7 Responses to Pasta med tomatsovs – så bliver det ikke nemmere!

  1. Michael 27. januar 2010 at 09:50 #

    Der mangler lige lidt frisk revet Parmesan og så ligner det til forveksling den frokost jeg har planlagt at forkæle mig selv med på min hjemme arbejdsdag i dag 😉

  2. Andreas 27. januar 2010 at 09:50 #

    Pasta og tomatsovs kan laves i hånden, som du gør her, hurtigere end man kan varme en frysepizza. (Er man lidt øvet, kan man lægge 30 minutter til i arbejdstid og lave pastaen selv. Ikke det store besvær.)

    Så hvorfor spiser folk frysepizzaer?

  3. Morten 27. januar 2010 at 10:42 #

    Du har helt ret Andreas – Jeg har altid sagt at man kan lave en velsmagende tomat pasta ret på den tid det tager at bringe vandet i kog og koge pastaen.

    Jeg tror at for mange er det spørgsmål om manglende viden om hvordan man tilbereder og bruger de forskellige råvarer. Så er det lettere at tilberede en frossen pizza, plus vejledningen virker mere overkommelig.

    Men jeg er også sikker på at når folk der ikke er vant til at lave mad, pludselig prøver selv at lave noget lækkert så får de øjnene op.
    Som så meget andet her livet gælder det om at få successoplevelserne:)

  4. Jan H.T. 27. januar 2010 at 12:01 #

    Hej,

    Det lyder meget enkelt og lækkert, MEN så er den bare lige det at få nogle tomater som smager af noget. Alle de gange jeg her i vinter har købt tomater er jeg blevet slemt skuffet over smagen. Jeg har dog heller ikke gået så meget op i hvilken sort jeg har købt, kan man se det på pakken med tomater om hvilken sort det er? Eller skal man kende den sort på andre måder, som fx. på form og farve? Eller er det nogle bestemte butikker hvor man kan købe ‘gode’ tomater:)

    Jeg vil helt sikkert se efter ‘San Marzano’ næste gang jeg er ude at handle …

  5. Morten 27. januar 2010 at 15:20 #

    Discount markederne plejer at skrive når det er San Marzano tomata. De er iøvrigt en anelse aflange. Her er et godt link til at læse mere om dem: http://en.wikipedia.org/wiki/San_Marzano_tomato

    De fleste købetomater er ikke modne når man køber dem, så det kan godt betale sig at lade dem modne i vindueskarmen.

  6. Brian 28. januar 2010 at 18:46 #

    Du kunne også spice den op med lidt chilli og soltøret tomater.
    .-= Brian´s last blog ..Opskrift: Reje-æg salat =-.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Pasta med tomatsovs | opskrift på tomatsovs | Hovedretter -- Topsy.com - 27. januar 2010

    […] This post was mentioned on Twitter by ulrik nielsen, Lars Kiilerich. Lars Kiilerich said: Ny blog post:: <!–:da–>Pasta med tomatsovs – så bliver det ikke nemmere!<!–:–> http://grydeskeen.dk/pasta-med-tomatsovs/menu/hovedret/ […]

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This