Pasta med parmigiano reggiano, skinke og persille

Pasta med parmigiano reggiano, skinke og persille

Endelig var der overskud til at lave noget ordentlig mad og det var et stykke parmigiano reggiano hjemtaget af mine forældre fra Italiens land der fik den tilbage.

Pasta med parmigiano reggiano, skinke og persille
Pasta med parmigiano reggiano, skinke og persille

Jeg var lige ankommet hjem fra arbejde da der lå en fin lille pakke fra forældrerne med et stykke ost der straks blev prøvesmagt.
Smagen var meget kraftigere end noget jeg har smagt her til lands. Nøddeagtig, intens og med den karakteristiske smag helt i top.

Parmigiano reggiano
Parmigiano reggiano

Resten af ugen gik jeg og prøvede opskrifter af i hovedet. Det skulle være en hvor osten fik lov til at bestemme smagsmæssigt, men uden det kun var pasta og ost i.
Fredag aften slog det mig. Hjemmelavet pasta, den der gode kogte skinke fra slagteren, lidt revet hvidløg, hakket persille og en lille klat smør.
Simpelt, let at tilberede og jeg var sikker på at det ville lade osten komme til sin ret.

Lørdag var det tid til at deltage i den almindelige folkevandring mod det civiliserede samfunds jagtmarker. Først en tur til slagteren efter skinken og æg, så i det ny renoverede discountmarked efter persille og til sidst i den lokale (og billige) grønthandler efter hvidløg.

Hjemme stod der noget italiensk tipo 00 mel (betegnelsen viser hvor fint malet melet er. 00 betyder det er rigtig fint og dermed velegnet til pasta lavet på æg) og i køleskabet var der som sædvanlig en god klat smør.

En time eller to før maden skulle laves smuttede jeg en tur i køkkenet for at lave pasta dejen. Lars har udemærket beskrevet hjemmelavet pasta i hans indlæg om hjemmelavet parpadelle med grønne asparges.
Jeg har sjovt nok ikke en pastamaskine og foretrækker at bruge en skål til at lave min dej i. Men ellers er det samme princip. 2 æggeblommer blandes med mel og sættes på køl i minium en time.

Så var det bare at slappe af og nyde weekenden indtil sulten meldte sig.

I køkkenet blev skinken skåret i mindre skiver. Her kan kreativiten få lov til at blomstre frit!:)

Kogt skinke
Kogt skinke
Kogt skinke skåret til
Kogt skinke skåret til

Parmigiano reggiano blev revet.

Den revne Parmigiano reggiano
Den revne Parmigiano reggiano

Hvidløg pillet så det er parat til at blive revet.

Et hvidløgs fed parat til at blive revet
Et hvidløgs fed parat til at blive revet

Persillen plukkes, vaskes og hakkes.

Persille klar til hakning. Jeg gør det med kniv og ikke kværn.
Persille klar til hakning. Jeg gør det med kniv og ikke kværn.

En grydefuld godt saltet vand kom på komfuret for fuld blus.
Mens jeg ventede på at vandet begyndte at koge, vurderede jeg at det var tid nok til at rulle min pasta ud tyndt og skære den til.

Pasta dejen efter den har hvilet et par timer i køleskabet
Pasta dejen efter den har hvilet et par timer i køleskabet
Når man ikke har en pasta maskine, rulles dejen ud i hånden på den gammeldags metode!
Når man ikke har en pasta maskine, rulles dejen ud i hånden på den gammeldags metode!
Pastaen skæres ud med en skarp kniv
Pastaen skæres ud med en skarp kniv
Hjemmelavet pasta
Hjemmelavet pasta

Pastaen koges indtil den er fast, men stadig har lidt bid. Når jeg laver hjemmelavet pasta, så tager tit og ofte undervejse en snas pasta og smager den. Den bedste måde at finde ud af om den er færdig.

Med en tang blev pastaen taget op og lagt i en skål. Der må godt komme lidt vand med, det gør det hele lidt mere cremet.

Nu gælder det om at være hurtig, da det er varmen fra pastaen der “tilbereder” de forskellige ting vi lader dale ned i den. I med en lille klat smør, den revne ost, riv cirka et halvt hvidløg per person,  skinken og til sidst den hakkede persille.

Lidt smør, skinken, et halvt fed hvidløg og den hakkede persille ligges ned til den varme pasta
Lidt smør, skinken, et halvt fed hvidløg og den hakkede persille ligges ned til den varme pasta
Derefter ned med den revne ost
Derefter ned med den revne ost

Rør rundt og server med det samme.

Pasta med parmigiano reggiano, skinke og persille
Pasta med parmigiano reggiano, skinke og persille

Osten var klart den dominerede smag, men ikke så kraftig at de andre ting ikke slog igennem. En ret så simpel at alt kunne smages og ikke mindst nydes med velbehag.


Udgivet

i

,

af

Kommentarer

9 svar til “Pasta med parmigiano reggiano, skinke og persille”

  1. foodfanatic Avatar

    Dejligt indlæg Morten og skønne billeder. Tak.
    Kh Nadia
    .-= foodfanatic´s last blog ..Sidste chance for at vinde =-.

  2. Morten Avatar

    du skulle have smagt det:)

  3. Newyorkerbyheart Avatar

    I min verden findes der ikke meget som en god gang pasta, lavet med kærlighed og få (men gode) ingredienser 🙂

    Mange hilsner
    Birthe
    .-= Newyorkerbyheart´s last blog ..Æbletærte med mazarin- karamel og mandler Mette Blomsterberg =-.

  4. Signe Avatar

    Wauw, det ser godt ud. Det er bare så lækkert når man kan smage at alle ingredienserne er gode.
    .-= Signe´s last blog ..Müsliboller med æble og kanel =-.

  5. Morten Avatar

    @Newyorkerbyheart – helt enig:)

    @Signe – helt enig:)

    Der var jeg vist enig med det hele:)

  6. Frederik Kreutzer Avatar

    Du giver mig mod på at prøve med at lave min pasta selv. Det sidste, absolut mislykkede, forsøg var da jeg boede hjemme for 20 år siden.

    Ellers enig, frisk pasta og god parmigiano er et herligt match der ikke behøver så meget mere.
    .-= Frederik Kreutzer´s last blog ..Champagne med god mad =-.

  7. Morten Avatar

    @Frederik – det var da herligt. Det er ikke så svært, specielt når man indser at man ikke behøver en masmine for det.

    mvh

    Morten

  8. Malene Avatar

    Det ser bare rigtig godt ud, og hatten af for at du lavede pastaen helt fra bunden – det smager nu engang også meget bedre end den købte, selvom det tager lidt længere tid.
    .-= Malene´s last blog ..Lækre karbonader fra Sicilien =-.

  9. Morten Avatar

    Hej Malene:)

    Mange tak:)

    Jo det tager lidt længere tid, men man har ikke smagt pasta før man har prøvet hjemmelavet:)

    mvh

    Morten

Skriv et svar til Morten Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *