Passion för mat – madmesse i Göteborg

http://youtu.be/Dc8V4wiWU0A?hd=1

I Gøteborg blev der for femte gang afholdt madmessen “Passion för mat”, denne gang i Eriksbergshallen der ligger med udsigt ud over Gøteborgs havn omgivet af et afslappet havnemiljø.

For at starte med begyndelsen: For et par uger siden anbefalede Nadia fra foodfanatic.dk, som vi har haft mange gode oplevelser sammen med,  os til Visit Sweden. De ledte efter en dansk blogger der kunne være interesseret i at tage til Gøteborg i Vestsverige til madmessen “Passion för mat”.

Nadia, tak for anbefalningen 🙂
Da Lars var på skiferie, stillede jeg mig til rådighed med det samme. Nogen skal jo gøre det hårde arbejde 🙂

 
For god orden skyld så fik jeg tur og ophold betalt.
 

Byer, der er bygget i fjelde nær vand, har det med at vise sig fra sin flotte side. Specielt om aftenen når lysene fra vinduerne og gadelygterne spejler sig i havet giver det en fantastisk hyggelig stemning.
En stemning jeg benyttede mig efter min ankomst om aften før messen, hvor jeg gik en god tur langs havnefronten og sugede indtryk til mig.


Vis stort kort

 Udsigt fra Eriksbergshallen.

Jeg har flere gange besøgt Sverige og nydt at gå på gastronomisk opdagelse. Det har hovedsaligt været omkring Malmø, hvor en af mine gode venner har boet i en årrække. Så det var med forventningen i top, at jeg dagen efter min ankomst fulgte med en lille skare svenske madskribenter og bloggere til “Passion för mat”.
Vi var blevet taget godt imod og i det hele taget oplevede jeg kun venlige og glade mennesker der tog godt imod den enlige svale fra Danmark.

Fra tidligt begyndte publikum at stille sig i kø for at komme ind, hvilket tegnede godt. Der forsatte iøvrigt med at strømme til med glade mennesker igennem dagen. Selv om der var fyldt var det hyggeligt uden skubben og masen.

Passion för mat 2012 var meget velbesøgt

Passion för mat 2012 var meget velbesøgt

Med 80 udstillere på messen når jeg ikke at komme helt vejen rundt omkring de ting jeg smagte, men lad os tage et kig på dem som jeg gjorde mest indtryk på mig.
Et fællestræk fra de udstillere jeg snakkede med var en stolthed og glæde over deres produkt der slog igennem når jeg snakkede med dem. Der er ikke noget som lidenskab der får mig op på dupperne når vi snakker mad. Det er den første og vigtigste ingrediens i et hvert godt produkt.

Udvalg fra Knäck & bräck

Udvalg fra Knäck & bräck

Noget af det første jeg smagte på selve messen var Knäck & bräks skorper. De var ikke svære at forestille sig i eller til en dessert. Sådan lige overhældt med en likør, lidt frisk frugt og en rørt mascarpone med lidt af min hjemmelavede vanilje ekstrakt .

Dals Spira Mejeri - Gede yoghurt

Dals Spira Mejeri – Gede yoghurt

Billedet giver ikke retfærdighed til indholdet – en gede yoghurt fra Dals Spira mejeri. Jeg er ikke den store yoghurt fan, men den kunne jeg godt blive forfalden til.
Den kunne sagtens bruges i det salte køkken. Jeg kunne godt forestille mig en salat af friske grøntsager fra haven hvor den blev brugt som dressing eller bare over syltede hele frugter med lidt vanilje i.

Guffenydeting fra Hökensås Charkuteri

Guffenydeting fra Hökensås Charkuteri

Jeg smagte en røget skinke fra Hökensås Charkuteri som er den bedste skinke jeg har smagt. Den var saftig med en fin smag af skinke, hvis røgsmag var perfekt balanceret til at gå ind og fremhæve og understøtte hele smagsindtrykket.
Jeg skulle have købt hele lageret og have taget det med hjem.

Der var flere smagsprøver fra deres sortiment og alt var godt – men skinken var klart min bedste smagsoplevelse.

Mæt af smags indtryk, træt efter at have  og løbet rundt og lavet optagelser takkede jeg mine værter for besøget og vendte snuden mod hjemstavnen.  En god oplevelse rigere.

Relaterede indlæg:

, , , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This