Parisertoast

Det var lørdag, det var alt for tidligt og jeg var sulten. Nysgerrigt kiggede jeg rundt i køleskabet og i hjørnet lå resterne af en Tomme de Savoie (en helt fantastisk ost - prøv den før din nabo!). En pakke tyndskårne skiver af skinke fra et af de mere eksklusive discountmarkeder lå bagved en halv pakke billig toastbrød.
Parisertoast med Tomme de Savoie

Parisertoast med Tomme de Savoie

Hen over hylderne i køleskabet flashede Paristertoast i lykkelige glimt for min øjne. Jeg har et kærlighedsforhold til Parisertoast og har haft det siden jeg var knægt. Utallige er de gange venner har ventet på at jeg fik en Parisertoast på den lokale pølsevogn, som regel før vi skulle ud og have det sjovt.  Folk bliver iøvrigt meget hurtigt utålmodige:) Wikipedia fortæller mig at Parisertoasten stammer fra den franske Croque-monsieur. Hvis der skulle være nogle der er lidt historisk interesseret. Jeg fordelte fire skiver toastbrød på et spækbræt.  Satte den store non stick pande på komfuret og fyrede op for blusset. Fuld knald på det, det var morgen og min tålmodighed var ikke i top. Fordele ost på to af skiverne. Jeg har altid ment at hvis man fordeler det ligeligt, så bliver den samlede oplevelse lidt lidt bedre.
Toastbrød med ost

Toastbrød med ost

En skive kogt skinke ligges oven på.
Skinken lagt på toastbrødet

Skinken lagt på toastbrødet

Lig de to andre skiver på toppen og giv dem et blidt press. Nu kommer vi til hemmeligeheden ved en god Parisertoast. Den stammer jo fra et fransk koncept, så rigtig gættet frem med smørret. Skær en tynd skive smør og lig på toppen. Check at panden er varm og lig Parisertoastene på panden med smørret ned af. Skær endnu et par tynde skiver smør og lig på toppen. Vend toastene når de er blevet pænt brune og osten er smeltet.
Parisertoasten klappet sammen og tynd tynd skive smør på toppen

Parisertoasten klappet sammen og tynd tynd skive smør på toppen

Tag dem af når de er færdige og nyd!
Parisertoast med Tomme de Savoie

Parisertoast med Tomme de Savoie

Relaterede indlæg:

, , , ,

4 Responses to Parisertoast

  1. aftenstjerne 31. oktober 2009 at 12:33 #

    Tomme de Savoie i parisertoast??? 😮 Sakrilegium!!!
    Du må virkelig have været desparat. 🙂

  2. Klidmoster 31. oktober 2009 at 17:21 #

    Sød, fed og syndig 🙂

  3. Morten 31. oktober 2009 at 19:04 #

    @aftenstjerne – Sakrilegium inded! Iøvrigt det bedste ord brugt her på sitet:)

    På den anden side var det en slave version fra et discountmarked. På den anden side hvis vi ikke kan tage en gammel traver som parisertoast og så lige gør den himmelsk – så er der ingen grund til at lave mad:)

    @Kildmoster – Mig eller parisertoasten? 🙂

    mvh

    Morten

  4. Klidmoster 1. november 2009 at 04:39 #

    Ha ha, nu har jeg jo kun ‘mødt’ parisertoasten 😉
    .-= Klidmoster´s last blog ..Hjemmelavet økologisk SMØR… =-.

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This