
Pariserbøf
Forberedelse
Tilberedning
Total tid
En dansk klassiker på frokost restauranten. Men stadig nem og velsmagende at lave hjemme
Forfatter: Morten
Type: Forret eller hovedret
Køkken: Dansk
Antal portioner: 3
Ingredienser
- ½ kilo hakket oksekød, gerne fra slagteren.
- 1 glas kapers
- 1 frisk peberrod (Revet fra pose kan bruges, men er ikke det samme)
- 1 løg
- 1 glas rødbeder
- 1 æggeblommer per bøf - pasteuriseret hvis du synes
- 1 franskbrød - gerne et med god krumme
Instruktioner
- Skær tre skiver brød.
- Hak løget fint
- Hak rødbederne fint
- Tag en spsk kapers op af glasset per bøf
- Skrap peberroden i fine strimler ved at holde en kniv vinkelret på peberroden og træk ind imod dig selv. Pas på fingerne.
- Form kødet i tre bøffer der er lidt større end brød skiverne. Krydder dem med salt og peber.
- Sæt en stegepande over på høj varme.
- Lad en klump smør bruse af på panden og steg bøfferne.
- Imens så rist brødet på en brødrister
- Når bøfferne er stegt og brødet er ristet, så placer bøfferne på brødet.
- Placer en æggeblomme på toppen.
- Pynt med kapers, løg, peberrod og til allersidst
så bliver det til aftensmad istædet!!!
sagde torben…
godt sagt!