Redskaber:
Pasta: Skål Bord Kagerulle kniv pensel
Fyld: Skærebræt Kniv Tilberedning: Pande til at stege pastaen Grill til at stege pølserne
Fremgangsmåde: Hjemmelavet tortellini. Hver gang jeg ser det lavet på tv, står der en kok og leger hovedpersonen fra Spielbergs Nærkontakt af tredje grad (godt billed her). Mel i en stak, udhuling i midten, brug gaffel til at røre sammen med indtil fast masse og så ælt. Jeg må indrømme at når jeg har prøvet den metode, får jeg æg over det hele. Dæmningen brydes så at sige. Hvis jeg lavede pasta selv hele tiden ville jeg vide hvor meget mel jeg skulle bruge, men nu får jeg altid brugt for meget og skal tilføje æg senere hen. Min løsning er simpel virker og sviner knapt så meget. Knæk et æg ud i en skål. Tilføj lidt mel og rør rundt. Tilsæt lidt salt og olie. Jeg bruger en spisepind til at røre med. Bliv ved med at hæld en smule mel i og ælt indtil den er blevet fast men stadig en smule fugtigt. Det skal være godt æltet. Pak det ind i noget plastikfilm og lad det stå i køleskabet en halvtimes tid. Nu til fyldet. Blend eller hak svampen fint. Steg den på panden for kraftigt varme, så vi lige får stegt noget af vandet væk. Giv det en knivspids salt. Tag af svampene af panden og lad det lige køle lidt ned. Læg ricottaen i en skål sammen med svampene og med en ske rør det blødt som det hedder. Smag til med salt og en smule peber hvis du synes. Jeg har ikke en pastamaskine, men har du en, så brug den endeligt. Dovne ...Erhm. Jeg ruller det ud på den gammeldagsmetode med min kagerulle. Rul pasta dejen ud til det er meget tyndt. Hvis du gør det i hånden bliver det tykkere end på maskine, men det gør ikke noget. Skær pladen ud i ensartede firkanter. Jeg lavede dem cirka 5x5 centimeter. Placer en passende skefuld af fyldet på pasta firkanten. Pensel kanten ganske let med lidt æg. Nu til den svære del. Fold et af hjørnerne over fyldet til hjørnet diagonalt overfor det. Pres luften forsigtigt ud omkring fyldet og pres kanterne i den nys opstående trekant sammen. Derefter tag tortellinien med den ene hånd og med den fold de to ender sammen om din anden hånds lillefinger og pres enderne sammen. Hjørnet der stritter op folder du bagover. Hvis det ikke gav nogen mening så kan jeg anbefale denne video fra youtube. Hun viser tricket til sidst i klippet. Klik her for at se videoen. Sæt dem til side på en tallerken med lidt mel Jeg havde tændt op i grillen før jeg gik igang, men hvis du ikke vil grille pølserne er det her et godt tidspunkt at få sat en pande over til dem. Tortellinierne kan iøvrigt sagtens spises uden kød til. Sæt en pande over for fuld varme og vent indtil den er blevet godt varm. Smid en ordentlig klat smør på. Vi vil gerne have nok smør til at de ikke kun bliver stegt i bunden. Lad smørret bruse af og placer tortellinerne på panden. Når de har fået en flot brun farve - vend dem. Steg dem så al pastaen ikke er rå. Jeg rensede hurtigt min pande og smeltede en smule smør med lidt hakket basilikum i til en nem sovs. God fornøjelse!
Dejlig hjemmeside du har der, helt sikkert en jeg kommer til at bruge ofte, skønt at se at Sølvskeen bruges af andre end lige mig!
Tak 🙂 Lars og jeg benytter begge grydeskeen som en god undskyldning for at prøve ting vi ikke normalt ville have kastet os ud i så hurtigt.
Sølvskeen er en god kogebog. Desværre har jeg det med at bruge kogebøger som inspiration istedet for at følge opskrifterne. Heldigvis bliver det som regel ganske ok:)
mvh
Morten