Pandestegt lasagne med gorgonzola bechamel

Pandestegt lasagne med gorgonzola bechamel

Pandestegt lasagne med gorgonzola bechamel

Et stykke tid efter at mit komfur var gået i stykker og var blevet afløst af et par kogeplader, blev jeg ramt af en ubehjælpelig trang til lasagne.

Intet komfur, ingen lasagne, var min første tanke. Indtil det slog mig: hvorfor ikke bare pandestege den? Nuvel, for at få den sprøde ost på toppen skulle der leges med min gasbrænder.

Først blev et stort løg hakket og to dåser flåede tomater åbnet. I en gryde blev løgene stegt indtil de var blevet klare og ned til dem røg indholdet fra de to dåser flåede tomater.
Det hele blev bragt langsomt til at simre og så blev der tilsat en smule balsamico og et par fed hvidløg. Balsamicoen hjælper med at få tomaternes sødme frem.

Den blendede tomatsovs

Den blendede tomatsovs

Det fik lov til at simre i en times tid og blev derefter blendet for at få en ensartet struktur og ikke mindst få slået smagen ud af de forskellige ting.
Smages til med salt og peber.

Næste skridt var få lavet en bechamel sovs (opbagt sovs). En klump smør røg ned i en gryde og blev smeltet. Et par spiseskefulde mel var næste skridt og derefter blev det rørt jævnt. Det må ikke tage farve!

Mel tilsættes det smeltede smør

Mel tilsættes det smeltede smør

Under konstant omrøring hældte jeg en smule mælk i af gangen og piskede løs så det ikke brændte på. Mælk blev tilsat indtil jeg havde opnået en god cremet konsistens.
Gryden blev taget af blusset og sat til siden.

Imens hakkede jeg lidt frossen gorgonzola og en lille håndfuld parmesan. Det røg ned i sovsen og rørt rundt til det var opløst. Igen blev der smagt til med salt og peber.

Hakket gorgonzola og parmesan

Hakket gorgonzola og parmesan

Bechamel sovsen tilsættes gorgonzola og parmesan

Bechamel sovsen tilsættes gorgonzola og parmesan

Så var det frem med det hakkede oksekød fra slagteren, og det blev stegt i mindre portioner. Ved at stege små mængder af gangen opnåede jeg at de blev stegt i stedet for kogt. Hvor portion blev tilsat salt og peber.

Men alt parat begyndte jeg at bygge lasagnen i min pande. Først et lag tomatsovs, så et lag friske lasagneplader fra det lokale discountmarked, så lidt bechamel sovs og gentag indtil panden er fyldt.
Slut af med at fordele en kugle frisk mozzarella ost på toppen.

Panden blev sat på en kogeplade for mellemvarme, alt imens jeg fik min gasbrænder frem for at smelte mozzarellaen og få den herlige brune farve frem.
Til sidst blev der drysset lidt frisk basilikum chiffonade.

Den var lidt for flydende efter hvad jeg foretrækker normalt, men smagen var helt i top! 🙂

__________
Song Title: Zango
Composer: Charles Schlacter
Publisher: Prolific 2 Publishing
Licensed from http://www.royaltyfreemusiclibrary.com

Relaterede indlæg:

, , , , , , , , , ,

8 Responses to Pandestegt lasagne med gorgonzola bechamel

  1. Kasper 23. marts 2011 at 11:00 #

    Mon ikke et låg på panden havde hjulpet på konsistensen? :-/

  2. Piskeriset 23. marts 2011 at 21:27 #

    Det er dedikeret det der – I like 😀

  3. Morten 23. marts 2011 at 23:36 #

    @Kasper – tror ikke det ville have hjulpet. Men jeg gjorde med vilje tomatsovsen en smule for tynd, da jeg helst ikke ville have den til at brænde på:)

    @Piskeren – me to:)

  4. Justice 24. marts 2011 at 17:24 #

    Bechamel uden muskatnød? Er det ikke lidt for meget “hvid sovs med ost”?

  5. Morten 29. marts 2011 at 20:35 #

    Justice – det kan man mene:) Der lidt Mornay sauce over den, men blå skimmelen giver den lige lidt kant og giver den karakter:)

  6. Anne 14. april 2011 at 08:23 #

    Hvor mange personer er opskriften til?

  7. Morten 2. maj 2011 at 09:42 #

    Hej Anne

    Der har været nok til en 4 personer eller 3 med stor appetit:) Jeg havde til flere dage:)

    mvh

    Morten

  8. Margit Dam 30. maj 2016 at 09:59 #

    Hvor lang tid fik den på panden til sidst, efter at du havde bygget den op?

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This