Ostehapser med safran og trøffelsmør

Ost er en klassisk måde at ende et måltid på. Store osteborde bliver hevet rundt til almen fryd på de bedre restaurationer, og Frankrig bryster sig af at have firehundrede forskellige oste. Åh ost! Hvid, fast, blød, blå, stærk, mild, gammel, frisk, ung og bare dejlig.  For nogle år siden var jeg på Horizonten i Køge med nogle venner og vi fik serveret en brie der var skåret over på langs og så blidt fyldt med fine skiver af trøffel. De to halvdele lagt sammen igen, pakket ind i film og så lagret i køleskabet i et døgn. Det smagte himmelsk! Da jeg så fornyligt holdt en lille middag skulle jeg beslutte mig til hvordan den skulle rundes af. Jeg fik lyst til at eksperimentere med teknikken. Hvidskimmelost som brie og lignende er den perfekt bund for at prøve det her. Jeg dristede mig til at købe en gedeost og en brie i den bedre af de mange discountbutikker her i stormetropolen ud fra tanken, at gik det galt ville jeg ikke ærgre mig over det så kraftigt. Dagen før jeg skulle have gæster pakkede jeg de to oste ud. Holdt min kniv under koldt vand, for at lette det at skære ostene over på langs. I gedeosten dryssede jeg lidt knust safran, samlede osten igen og pakkede den ind i film og lagde den i køleskabet. Brien skulle have noget af den gode trøffelsmør (eller creme af trøffel og svampe, som set lidt nede på siden her: link ) og ellers den samme tur som gedeosten. 20 timer gik alt for langsomt og de fire timer i køkkenet det tog mig at få lavet og mine gæster at komme igennem de fire retter før osten, overbeviste mig om at rent træthedsmæssigt, var det et godt valg. Ostene kom ud en times tid før de skulle serveres og blev i sidste øjeblik skåret forsigtigt ud i lidt over mundrette hapser. Serveret på en lille træplade.

Relaterede indlæg:

, , , , ,

2 Responses to Ostehapser med safran og trøffelsmør

  1. stinne 6. december 2008 at 10:49 #

    nice!

  2. Morten 6. december 2008 at 12:43 #

    yop:)

Skriv et svar

Pin It on Pinterest

Share This