About Morten Ildal
Mortens første madblog (
improvisation.ildal.dk ) blev startet i august 2003. Fem år efter i august 2008 (hvad er der med august og madblogs) startede Lars og Morten grydeskeen .
Lars, den anden halvdel af grydeskeen.dk er citeret for at have sagt om Morten "Nørden i ham skinner igennem i ALT han laver".
Mums… Nammenamnam…
Det ser skisme lækkert ud, den for mundvandet til at løbe..
Den smagte rigtig godt, selv om konsistensen ikke var rigtigt.
Jeg arbejder stadig på at finde ud af en god og billig måde at modne mine oste på:)
Jeg må desværre break the news. Der er desværre ikke nogen genvej til at lave god ost. Jeg kan anbefale et godt vinskab der kan styre temperatur og fugtighed. Det er en videnskab at lave ost, og jeg ville være arbejdsløs hvis alle kunne lave det hjemme.
Osten bliver blød når kasein-netværket nedbrydes af enzymer i osten. Det har som udgangspunkt ikke noget at gøre med om osten får luft eller ej. skimlen skal bruge ilt for at vokse, men det skal alle bakterier og enzymer ikke. derfor kan det være en ide at først måde osten med ilt (til skimlen er vokset frem) derefter vaske den i saltvand og lagre den videre uden ilt.
produktionsmæssigt kan det også hjælpe at tilsætte kalcium-clorid.
@Ostemesteren – ork er jeg klar over der ikke er nogen genveje:) Men det gør det ikke mindre sjovt.
Det er desværre ved at være et godt stykke tid siden jeg sidst har lavet ost. Men jeg burde komme igang igen!
Mange tak for info, altid rart at blive klogere:)