Archive | Syltning

Friske jalapenos

Syltede Jalapeños

En af de ting jeg godt kan lide at spise til pizza og pasta m. kødsovs er en lille chili. En lille syltet jalapeno. Desværre er det alt for ofte at dem man køber på glas eller dåse er noget værre skrammel. De mangler bid og de smager kedeligt. Så er det jo godt man […]

Continue Reading 0
Hjemmelavet ketchup i glas parat til brug

Hjemmelavet Ketchup – Herreketchup

Det startede egentligt ud med at jeg havde for mange tomater i drivhuset, og skulle have brugt dem til noget. Hjemmelavet ketchup er en hyggelig ting at gå at lave, og så kan man jo selv bestemme hvordan den skal smage. Denne ketchup er stærkt inspireret af Klidmosters Ketchup, fordi den er nem at lave, og […]

Continue Reading 3
Calamondiner

Calamondin marmelade

Det skal ikke være nogen hemmelighed. Jeg har en svaghed for citrusfrugter. De smukke frugter med den fantastiske syrlige smag, og river man skallen, så fyldes huset af den herligste sommeragtige duft. Det er jo fantastisk, når citrus jo ikke specielt er sommerfrugter, at kunne fylde huset med duften af frugt om vinteren og foråret. […]

Continue Reading 0
Solbærsaften skal prøves for først gang

Hjemmelavet solbær saft med et stref af jordbær

Jeg havde efter weekendens gastronomiske udskejelser en bakke solbær og lidt over en håndfuld jordbær tilbage. Jeg havde ingen anelse om hvad dulen jeg skulle bruge en hel bakke solbær til og kunne heller ikke huske hvad min plan var da jeg købte dem på markedet i nabobyen. Nuvel altid frisk til at klage min […]

Continue Reading 2
To kvarte rødkål

Hjemmelavet rødkål

Hvorfor købe billigt junk-rødkål i supermarkedet, når du nemt kan lave fantastisk hjemmelavet rødkål? I år lavede jeg så en traditionel rødkål, som nemt slår de billige rødkål’er man kan købe i supermarkederne. Hvorfor købe billigt junk-rødkål i supermarkedet, når du nemt kan lave fantastisk hjemmelavet rødkål? I år lavede jeg så en traditionel rødkål, […]

Continue Reading 50
Lige-kommet-på-glas

Blommer i maderia

Jeg skulle have brugt de sidste blommer på træet, og igen var syltebogen god. Hjemmelavede blommer i maderia! Alle kender Anton Bergs små marcinpantærter med blommer i maderia, og jeg var kommet i tanke om at Anton Berg på en eller anden måde måtte have fået ideen et sted fra.

Continue Reading 1
2 glas blommemarmelade

Blommemarmelade

Blommemarmelade er en af de bedste typer af marmelade, så derfor laver jeg altid masser af den, når vi har blommer. (Næsten) det eneste man skal bruge er en halv time, og nogle blommer.

Continue Reading 30

Pin It on Pinterest