Archive | Hovedretter

Hakkebøffer med svampesovs

Hakkebøf med svampesovs

En eller anden TV kok har engang sagt at “Good cooking is a lot of small things done right”.  Den udtalelse rammer lige ned i hvordan jeg laver mad og hvordan jeg arbejder helt bevidst med at få så meget smag og den smag frem i en ret som jeg er ude efter. En ting […]

Continue Reading 0
IMG_2050

Gris, røg og ahornsirup

Jeg var blevet udfordret af Klidmoster i #Electrolux #SecretIngredientDK udfordringen, og den udfordring jeg skulle lave var: Røg, gris og ahornsirup. Der var kommet en lille flaske ahornsirup med posten, og det var så min opgave at finde på en ret som man kunne lave med de 3 elementer. Jeg var fuldstændig i vildrede om hvad jeg […]

Continue Reading 3
Let røgede fiskefrikadeller med Sauce Tatar

Let røgede fiskefrikadeller med Sauce Tartare

Jeg forsætter med mit variations tema over en grundopskrift for at vise at har vi det grundlæggende på plads, så kan vi lege og eksperimentere så vi gør en opskrift til vores egen. Her er en fiskefrikadelle lavet efter samme princip som den første opskrift på Fiskefrikadelle med dild og væltet kartoffelsalat med forberedelse af fisken. Det […]

Continue Reading 0
Varmtrøget laksemad med Sauce Tatar

Sauce Tartare – den lette

Nogle gang er det ok at lege med de gamle klassiskere og Sauce Tartare en af dem som jeg har lavet i en lettere udgave end den klassiske lavet på mayonaise og jeg tillader mig et par andre friheder som vil gøre den her version til en lille afviger. Sauce Tartare At lave mad bliver alt for […]

Continue Reading 0
Tartiflette

Tartiflette

Det sker ind imellem at jeg er på ferie i de franske alper. Især om vinteren, når jeg er på skiferie er Frankrig et yndet rejsemål. Når man så har været ude i kulden og bruge en masse energi i løbet af dagen, så har jeg svært ved at gå forbi et restaurant som har Tartiflette […]

Continue Reading 5
pastamedblåskimmelcover

Pasta med blåskimmel sauce

Det her er en af de helt simple opskrifter der er utrolig let at lave, velsmagende og skriger af forkælelse. Den består af tre ting. En god blåskimmelost som du kan lide, fløde og pasta. Oh ja, jeg smed da lige en skive bacon på, bare for pisse salatfolket af, plus bacon går godt med […]

Continue Reading 6
lazyluz-cover

Juicy Lucy, eller en omvendt cheeseburger

Cheeseburger har ost på toppen, det vil sige lige indtil der var nogle driftige folk i Minneapolis, USA, der kom på at ligge osten inden i burgeren.  Det er noget så sjældent som en burger der har brug for en sikkerhedsadvarsel før man lader sine gæster sætte tænderne i den. Den smeltede varme ost, og den […]

Continue Reading 2
Hackede hasselback kartofler

Hackede hasselback kartofler

Vi får ofte hasselback kartofler herhjemme, de er virkeligt nemme at lave, og passer oftere til vores madstil end kogte kartofler. Efter jeg for et års tid siden faldt over nogle flotte hasselback hos TastyKitchen, så har jeg gået og tænkt over at få lavet disse. Sjovt nok så forsvinder parmesan som dug for solen […]

Continue Reading 12

Pin It on Pinterest