Archive | Hovedretter RSS feed for this section
Tartiflette

Tartiflette

Det sker ind imellem at jeg er på ferie i de franske alper. Især om vinteren, når jeg er på skiferie er Frankrig et yndet rejsemål. Når man så har været ude i kulden og bruge en masse energi i løbet af dagen, så har jeg svært ved at gå forbi et restaurant som har Tartiflette […]

Continue Reading
pastamedblåskimmelcover

Pasta med blåskimmel sauce

Det her er en af de helt simple opskrifter der er utrolig let at lave, velsmagende og skriger af forkælelse. Den består af tre ting. En god blåskimmelost som du kan lide, fløde og pasta. Oh ja, jeg smed da lige en skive bacon på, bare for pisse salatfolket af, plus bacon går godt med […]

Continue Reading
lazyluz-cover

Juicy Lucy, eller en omvendt cheeseburger

Cheeseburger har ost på toppen, det vil sige lige indtil der var nogle driftige folk i Minneapolis, USA, der kom på at ligge osten inden i burgeren.  Det er noget så sjældent som en burger der har brug for en sikkerhedsadvarsel før man lader sine gæster sætte tænderne i den. Den smeltede varme ost, og den […]

Continue Reading
Hackede hasselback kartofler

Hackede hasselback kartofler

Vi får ofte hasselback kartofler herhjemme, de er virkeligt nemme at lave, og passer oftere til vores madstil end kogte kartofler. Efter jeg for et års tid siden faldt over nogle flotte hasselback hos TastyKitchen, så har jeg gået og tænkt over at få lavet disse. Sjovt nok så forsvinder parmesan som dug for solen […]

Continue Reading
Oksemørbradbøf med pære sauce og lun fennikelsalat

Oksemørbradbøf med pæresauce og lun fennikelsalat

Den kære Anne au Chocolat havde meget venligt mig i tankerne da hun blev spurgt af Go’ Morgen Danmark om hun kendte en blogger der måske kunne tænke sig at komme med i studiet og lave lidt mad og snakke om madblogs. Tak Anne:) Efter at have snakket med en journalist derindefra blev det til at jeg […]

Continue Reading
kylling

Grydestegt kylling med brun sovs og kartofler

Der er nogle retter der repræsenterer barndommen. Minderne, smagen som du kender det fra barndomshjemmet. For mig er sådan en god gammeldags grydestegt kylling med brun sovs og kartofler sådan en ret. (mere…)

Continue Reading
gryde

Mørbradgryde med ekstra omhu

Efteråret er over os, tiden hvor den stille simren i gryden spreder forventningens duft, hvor kartoffelmosen endelig igen kan komme i højsædet efter sommerens evindelige salater. Fik jeg sagt at jeg elsker efteråret? Vindens rusken, det omskiftelige skydække og den kolde klare luft. Regnen der slår mod ruden mens jeg sidder med snuden i en bog […]

Continue Reading
love

Brændende kærlighed på Fanø skinke og salturt

Efter min tur til Fanø stod jeg som den lykkelige ejer af en pose fuld af salturt og resterne af et helt stykke Fanøskinke. Min første tanke var at lave brændende kærlighed. Denne klassiske danske ret, som jeg går ud fra har sine rødder i bondekøkkenet. Her var min mulighed for at tage en traditionel ret […]

Continue Reading
Lammemørbrad og Kantereller fra Læsø

Lammemørbrad og kantareller fra Læsø og nye kartofler fra haven

Hvis du har fulgt med her på Grydeskeen den sidste uges tid har jeg skrevet to artikler i vores nye serie “Mad i Danmark om mine oplevelser på Læsø. Den første var om Læsø Saltsyderi og den anden om Juuls Gårdbutik. En ting er at skrive om de producenter i det ganske danske land der […]

Continue Reading
Kyllinge Gordon bleu med varm spinat og champignon salat

Kyllinge Cordon Bleu med varm spinat/champignonsalat

Jeg er helt pjattet med opskrifter som den her. Få råvarer som efter en kærlig behandling bliver til en velsmagende ret. Sådan et kyllingebryst kræver nogle gange lidt ekstra for at blive godt, så min tanke var hvorfor ikke lave en Gordon Bleu inspireret version af slagsen. (mere…)

Continue Reading