Kategori: Forret
-
Butterdej med oksebacon, portobello svampe og mozzarella
Jeg har længe gået og været fristet af at lave noget med butterdej. Butterdej er en herlig ting at arbejde med da den bare skal købes. Jo du kan sagtens lave den selv, men der er lidt mere arbejde i det. Det er hvad de fleste der skriver om mad siger, så jeg fik købt plade i en af de lokale discountbutikker.
-
Pasta med siciliansk olivenolie, parmesan og hvidløg
Jeg var så heldig forleden at en god ven kunne dele en råvare med en god historie og en endnu bedre smag. Hans forældre har købt et hus på Sicilien. Med i købet fulgte en have med massere af oliven, citron og appelsin træer.
-
Gorgonzola brød (eller ostebrød)
Tænd ovnen og stil den på 220 grader celcius.Skær et godt brød i cirka 2 cm. tykke skiver. Det behøver ikke at være præcist, bare de alle er tæt på den samme tykkelse. Smør et pænt lag gorgonzola på brøddet og drys med lidt friskknust peber. Put det i ovnen indtil osten er smeltet og er begyndt at blive brunt. Server det friskt fra ovn.
-
Pariserbøf
Man sidder der, på et et eller andet spisested til en frokost med venner, familie, eller i anden anledning. Øjnene flakker over menukortet. Fisk, har jeg ikke lyst til. Har hørt deres burger ikke er god. Hvor lyder deres salater kedelige. Rastløs falder blikket på den gamle kending, og trygheden breder sig over det nemme […]
-
Ost – klassisk tomatsalat med hjemmelavet feta
But the others wait in Casablanca… and wait… and wait… and wait. Kan det blive bedre end at starte det her indlæg med et citat fra min favoritfilm over alle – Casablanca!. Det føltes langt, det var langt at vente en enkelt uge på at fetaen var parat til at blive brugt første gang.
-
Pandestegte tortellini med ricotta og svampe
En af opskrifterne var på tortellini med ricotta og noget andet. Længere kom jeg ikke, for det var ikke mere end nogle dage siden at jeg havde købt mine yndlingssvampe portebellos og så faldt de enkelte ting på plads for mig.
-
Bredbladet persillesuppe
Jeg har ved flere lejligheder lavet den her suppe, når jeg har haft gæster, og den har altid bragt lykke. Den grønne farve fra den bredbladede persille ser også rigtig godt ud i en dyb hvid tallerken. Ren flydende sommer.
-
Syltede peberfrugter med ansjos og gedeost
En nem, men yderst delikat forret, der hvis den anrettes på et mørkt fad eller tallerken, også er en fryd for øjet. Venligst lavet af min gode ven Thomas.