Archive | Forret RSS feed for this section
Guacamole

Guacamole

Jeg skulle bruge lidt tilbehør til en fiskefrikadelle der kommer her på skeen inden for kort tid og Guacamole var det perfekte tilbehør. Skaf dig en moden advokado og skær den åben som på billedet. Tap stenen bestemt med knivbladet, drej og fjern stenen:: Med en sløv kniv (ellers skær du dig bare i fingeren) […]

Continue Reading
Mortens pariserbøf – ikke helt som den du kender

Mortens pariserbøf – ikke helt som den du kender

Det er altid sådan lidt med et hævet øjenbryn når jeg begynder at lege med en klassiker – ikke fordi det nogensiden har stoppet mig, men det er sundt nok at gå til opgaven med en sund skepsis i forhold til hvad jeg gør. For hvor meget kan lege med en klassiker før det ikke […]

Continue Reading
Stegte sild i eddike

Stegte sild i eddike

Det har i mange år været tradition i min familie at lave sild til jul. En af favoritterne har altid været stegte sild i eddike, de er så nemme at lave, og de kan nemt varieres med forskellige krydderier. Stegte sild i eddike 10-12 dobbelte sildefileter 2 dl rugmel salt og peber smør til stegning […]

Continue Reading
IMG_0913

Gazpacho med gule tomater

Electrolux skrev til os og spurgte om vi kunne tænke os at prøve deres nye koncept Now You’re Cooking af, både så vi kunne prøve deres video tutorials af, samt prøve deres ‘nye’  stavblender: UltraMix/PRO. Der blev fundet en opskrift på hjemmesiden, og den blev fulgt til punkt og prikke.. ja næsten da, for mængderne […]

Continue Reading
Trykket tages af trykkogern ved at lade koldt vand løber over låget

Høns i asparges.

Jeg har været på Bondens Marked igen. Det er efterhånden gået hen og blev en hel dårlig vane at slentre rundt, hilse på stadeholderne, få købt ind til mangen en god middag og smagsoplevelse. Sidste månedes Bondens Marked stillede Jette fra Kærsgård op og fortalte om hvorfor Bondens Marked er vigtig for dem. Du kan […]

Continue Reading
kyllingeleverpate default

Kyllingeleverpaté og hvordan du kan tweake en opskrift

Opskrifter, noget der skal følge slavisk eller bare til inspiration? For mig er det klart det sidste. Jeg var heller ikke ret god til at holde mig indenfor stregerne i malebogen.  Når jeg får lyst til at lave en ret som jeg ikke lige har prøvet før eller som jeg kræver en speciel tilgang, så […]

Continue Reading
Tunsalat på rugbrød

Tunsalat

En af de ting min fynske svigerfamilie har fået ind som tradition (og nødløsning) til frokostbordet er tunsalat.  Om det er en udpræget fynsk ret ved jeg ikke, men det er derfra jeg har lært retten at kende. En af de store fordele ved retten er at den består af ting man ofte har liggende […]

Continue Reading
Græskarsuppe, serveret

Græskarsuppe

Jeg har som barn altid hadet suppe. At spise suppe er noget som er komme til mig som voksen, og jeg har fået oplevet at der findes andet en “fyldig grøntsagssuppe”, og “klar suppe med kød- og melboller”. Jeg er stadig ikke vild med klar suppe. For at jeg skal synes en suppe er god, […]

Continue Reading
Andebryst med appelsin sauce med stegt hjertesalat

Andebryst med appelsinsauce og stegt hjertesalat

Den her ret ser næsten alt for simpel ud på tallerkenen, men udseendet snyder. Så lad os fluks gå igang med at få lavet den. (mere…)

Continue Reading
Tun mousse med sennep

Tunmousse – med sennep

  Jeg har en kollega hvis viden og evner udi det gastronomiske som jeg tit søger for inspiration. Da jeg for et stykke tid siden havde besluttet mig for at lave tunmousse, og nævnte det for ham, fortalte han at i asien havde han tit fået en tunmousse hvor der der blev brugt en grov […]

Continue Reading