Archive | Dessert RSS feed for this section
pærekage-cover

Gammeldags pærekage med makroner og whiskey

(Følgende indeholder sponsoret materiale. Jeg var til et arrangement hos Ballantines og fik en flaske whiskey som jeg bruger i denne opskrift). Vi bliver tit inviteret til alskens arrangementer fra firmaer der som regel laver noget med mad. Mange af dem er nogle gange lidt svære at se hvad og hvordan vi skal skrive om. […]

Continue Reading
Koldskål med hindbær og tørrede blåbær

Hjemmelavet koldskål med hindbær og tørrede blåbær

Det gik op for mig forleden dag at jeg aldrig har prøvet at lave koldskål.  Jeg ventede gæster,  så hvad kunne være bedre en gang koldskål på en sommerdag? (mere…)

Continue Reading
Jordbær med sabayonne

Jordbær med sabayonne

Her om sommeren er det simple nogle gange det bedste. Jordbærrene i dette indlæg er plukket lige ude i haven, og skal spises direkte fra skålen, med mælk fløde, eller evt en frisk sauce sabayonne. Sabayonne er egentlig en italiensk dessertsauce, som laves med moscato d’Asti eller marsala. Skal den være lidt friskere, så bruger […]

Continue Reading
Ribssorbet kugle

Ribssorbet

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg elsker is, især sorbet. Det var også manglen på sorbet i kølediskene som fik mig til at købe min første ismaskine. Når man endeligt kunne få sorbet i supermarkederne, så smagte det frygteligt, og slet slet ikke som det friske sorbet man selv kan lave. Når jeg […]

Continue Reading
Friskbagt rabarbertærte

Rabarbertærte

Forrige år fik vi en ‘lille’ aflægger af en af mine forældres rabarbere. Bare en klump på 40×40 cm, som allerede iår er gået helt amok, og har produceret flere rabarbere end vi kan nå at spise. Det er en rimeligt tidligt sort, som er mere syrlig, og knap så rød som vin- og jordbærrabarbere, […]

Continue Reading
Chokolademousse med hindbær og fløde

Chokolademousse

Jeg elsker chokolademousse. Desværre er det alt for sjældent jeg får det lavet. Når man først har teknikken på plads, så tager det 10 min, og det bliver perfekt hver gang. Det tager 10 min at lave, men flere timers venten, desværre. Det kan spises direkte fra skålen, men det bliver nu bedre når det […]

Continue Reading
Jordbær og Osted fløde

Jordbær med fløde og honning

Tja. Der er ikke så meget at sige. Igen idag har jeg været ude efter jordbær. Idag nåede de at overleve til vi skulle have dessert. Det gjorde de ikke igår. Op til Rema1000 efter en Osted fløde,som er ekstra tyk, ekstra cremet, og ekstra smagfuld. Bemærk også hvor gul den er. Så var det […]

Continue Reading
Fizzy

Astrids jordbærdrømme

En god kollega, Astrid, har haft den uheldsvangre skæbne at en bil gerne ville i kontakt med hende og lykkedes med det. Hun er ved godt mod og i en mailudveksling der pludselig kom til at involvere grydeskeen.dk som sygelæsning, havde jeg meldt mig på banen til at skrive om jordbær. Så for denne gang […]

Continue Reading
Jordbær og blåbær med kulsyre, serveret med fløde

Jordbær og blåbær i kulsyre med fløde (og en smule vanilje ekstrakt)

For lang tid siden læste jeg det her indlæg på khymos.org om frugt med kulsyre og siden har jeg gået og haft løst til at prøve noget lignende. Kulsyre i bær, og så bare serveret klassik med fløde fra Osted Mejeri (og den er bare god!) (mere…)

Continue Reading
Blåbærsorbet

Blåbærsorbet

Blåbærsorbet er vildt nemt at lave, og smager forrygende. Der er efterhånden rig mulighed for at skaffe blåbær i Danmark. Jeg havde købt udenlandske friske bær i bakke. Alternativer kunne være: Frosne blåbær, blåbær fra haven, eller selvplukkede blåbær fra den danske natur, eller eventuelt mosebølle, som man kan finde på heden, og som nemt […]

Continue Reading