Archive | Menu RSS feed for this section
Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage

  Æblesæsonen var over det danske land og min grøntpusher havde fyldt op med dansk produceret æbler. Jeg bad om at få nogle madæbler og nogle spiseæbler og har selvfølgelig glemt alt om hvad sort det var.. Oh well.. Det store æble bagerst er madæblet, så meget er jeg sikker på. Min tanke ved at […]

Continue Reading
Krydret fiskefrikadelle i salatblad med guacamole og tomatsalsa

Krydret fiskefrikadelle i salatblad med Guacamole og tomatsalsa

Her min tredje variation over grundopskriften på fiskefrikadeller som jeg lavede først gang her, så denne gang vil jeg tillade mig at springe over hele første del af processen med at forberede fisken og blende den og gå direkte videre til krydring. Det er så også en opskrift som smagte godt, men der var et par […]

Continue Reading
Guacamole

Guacamole

Jeg skulle bruge lidt tilbehør til en fiskefrikadelle der kommer her på skeen inden for kort tid og Guacamole var det perfekte tilbehør. Skaf dig en moden advokado og skær den åben som på billedet. Tap stenen bestemt med knivbladet, drej og fjern stenen:: Med en sløv kniv (ellers skær du dig bare i fingeren) […]

Continue Reading
Mortens pariserbøf – ikke helt som den du kender

Mortens pariserbøf – ikke helt som den du kender

Det er altid sådan lidt med et hævet øjenbryn når jeg begynder at lege med en klassiker – ikke fordi det nogensiden har stoppet mig, men det er sundt nok at gå til opgaven med en sund skepsis i forhold til hvad jeg gør. For hvor meget kan lege med en klassiker før det ikke […]

Continue Reading
Fiskefrikadelle med dild og væltet kartoffelsalat

Fiskefrikadelle med dild og væltet kartoffelsalat

Fiskefrikadeller er gastronomisk set ret fantastisk når det kommer til at gøre hverdagsmad spændende. De fiske verdens svar på kylling. Et protein der kan varieres i smag og konsistens så langt fantasisen rækker. Fra de store friturestegte versioner fra fiskehandleren til de mere eksotiske små. Faktisk tror jeg at den bedste fiskefrikadelle jeg nogensinde har […]

Continue Reading
Tartiflette

Tartiflette

Det sker ind imellem at jeg er på ferie i de franske alper. Især om vinteren, når jeg er på skiferie er Frankrig et yndet rejsemål. Når man så har været ude i kulden og bruge en masse energi i løbet af dagen, så har jeg svært ved at gå forbi et restaurant som har Tartiflette […]

Continue Reading
Ribbensteg sandwich med et moderne twist

Ribbensteg sandwich med et moderne twist

Det er ret typisk. Langt om længe lærer jeg at sætte pris på fynsk rygeost og så er den på vej ud af discountmarkederne.. Da jeg fik lyst til en ribbensteg sandwich her for et par dage siden, var rygeosten fremmest i mine tanker som den anden hovedingrediens i min ribbensteg sandwich. Jeg fik indkøbt […]

Continue Reading
Stegte sild i eddike

Stegte sild i eddike

Det har i mange år været tradition i min familie at lave sild til jul. En af favoritterne har altid været stegte sild i eddike, de er så nemme at lave, og de kan nemt varieres med forskellige krydderier. Stegte sild i eddike 10-12 dobbelte sildefileter 2 dl rugmel salt og peber smør til stegning […]

Continue Reading
IMG_0913

Gazpacho med gule tomater

Electrolux skrev til os og spurgte om vi kunne tænke os at prøve deres nye koncept Now You’re Cooking af, både så vi kunne prøve deres video tutorials af, samt prøve deres ‘nye’  stavblender: UltraMix/PRO. Der blev fundet en opskrift på hjemmesiden, og den blev fulgt til punkt og prikke.. ja næsten da, for mængderne […]

Continue Reading
pastamedblåskimmelcover

Pasta med blåskimmel sauce

Det her er en af de helt simple opskrifter der er utrolig let at lave, velsmagende og skriger af forkælelse. Den består af tre ting. En god blåskimmelost som du kan lide, fløde og pasta. Oh ja, jeg smed da lige en skive bacon på, bare for pisse salatfolket af, plus bacon går godt med […]

Continue Reading