Archive | Mad i Danmark

love

Brændende kærlighed på Fanø skinke og salturt

Efter min tur til Fanø stod jeg som den lykkelige ejer af en pose fuld af salturt og resterne af et helt stykke Fanøskinke. Min første tanke var at lave brændende kærlighed. Denne klassiske danske ret, som jeg går ud fra har sine rødder i bondekøkkenet. Her var min mulighed for at tage en traditionel ret […]

Continue Reading 10
foodfestival

Food Festival

Selvom jeg egentlig havde alt for travlt til at rende på Food Festival, så dukkede der alligevel en mulighed op for at kigge ud søndag. Det var heldigt, for festivallen var rigtig hyggelig, og lærerig, og spændende og til sidst en smule overfyldt. (mere…)

Continue Reading 0
skinke

Slagter christiansen, Fanø – Fanø skinken og andre lækkerier

På Fanø ligger Slagter Christiansen. Jeg har i lang tid gerne ville besøge ham, da han laver en lufttørret skinke kaldet Fanø Skinken. Jeg har smagt den et par gange når jeg har købt hos specialitetsbutikker rundt omkring. Intet slår dog at besøge stedet hvor en råvare bliver lavet. Forventningens glæde var stor, da jeg […]

Continue Reading 5
Front

Salturt på Fanø

Søren fra Gastromad.dk havde inviteret mig på (og andre der ikke kunne – synd for dem) til Fanø for at lede efter salturt. Salturt er enårig plante der vokser i saltholdige miljøer ved lavtvandede områder som jeg forstår det. Den er kendt for gastronomisk for at smage mildt af salt og er i disse nordiske pluk […]

Continue Reading 4
Lammemørbrad og Kantereller fra Læsø

Lammemørbrad og kantareller fra Læsø og nye kartofler fra haven

Hvis du har fulgt med her på Grydeskeen den sidste uges tid har jeg skrevet to artikler i vores nye serie “Mad i Danmark om mine oplevelser på Læsø. Den første var om Læsø Saltsyderi og den anden om Juuls Gårdbutik. En ting er at skrive om de producenter i det ganske danske land der […]

Continue Reading 6
Juuls-Gårdbutik

Juuls Gårdbutik på Læsø – Skinker i lange baner

På Læsø ligger himmeriget. Mere præcist på Vesterhimmerigvej ligger Juuls Gårdbutik, hvor de sælger alsken slagtervare. Hvad der på mit første besøg på Læsø tiltrak mig, var deres skinker. Jeg har en svaghed for lufttørret skinker som jeg personlig regner for charcuteriets konge, så det var deres Bedstemor skinke og specielt årgangsskinken der fik mine […]

Continue Reading 2
sydesalt

Læsø Saltsyderi

I sommers var jeg på en tur på Læsø sammen med mine kære forældre efter de opdagede at jeg aldrig havde været på ø’en. Selvfølgelig skulle vi også prøve Læsøs gastronomiske muligheder og Læsø Salt stod øverst på listen. (mere…)

Continue Reading 4
vebbestrub

Vebbestrub Flødeis

Sidst jeg var oppe og besøge mine forældre tog vi en tur syd for Limfjorden, for at blandt andet at se vikingeborgen Fyrkat. På vej derfra kom vi tilfældigvis forbi Vebbestrup Flødeis og vi kunne selvfølgelig ikke køre forbi uden at tage noget is med hjem. (mere…)

Continue Reading 6
AEbleplantagen

Æbleplantagen – Bornholm

Jeg var på som nævnt kommet med på afbud på en pressetur til Bornholm. Vi stod og ventede på at næste arrangement i Svanneke, da jeg lagde mærke til en bil med det fremragende budskab: Bornholmske specialiter. Det kunne jeg selvfølgelig slet ikke så for. Der var et godt udbud af forskellige specialiteter i billen […]

Continue Reading 0
madidk

Bornholms Mosteri – saftsuseme i orden

Jeg havde den fornøjelse, gennem mit arbejde, at komme med på et internt afbud til en pressetur til Bornholm og et af stederne vi stoppede var hos Bornholms Mosteri. Hvad spændende nyt er det ved et sted der laver saft, most og cider? Ikke andet end at det smager hammerende godt! (mere…)

Continue Reading 4

Pin It on Pinterest