Archive | Mad i Danmark RSS feed for this section

Kulinarisk Sydfyn – Svendborgskinken, et pletskud

Jeg har et svagt punkt for skinker. Ikke den slags der bliver solgt i firkanter i discountbutikkerne eller den revne skinke som alt for mange pizzeriaer klasker uinspireret oven på en pizza. Men den røgede, spegede, tørrede af slagsen som ildsjæle har gået og puslet om. Jeg har tidligere smagt og skrevet om Skagen skinken fra [...]

Continue Reading

MAD 2012: WOODSHADE ORGANICS – Økologisk konfekt

Lidt inde i hallen på messen MAD 2012, på et hjørne, stod Lars Frederiksen fra WOODSHADE ORGANICS og solgte hans økologiske konfekt. Altid omgivet af folk, som en mand der arbejder med chokolade, skal være det. Jeg har en anke mod Lars – Hans lakridsmarcipan er noget af det mest afhængighedsskabende konfekt jeg har smagt [...]

Continue Reading

MAD 2012: Rævhede Naturprodukter

Jeg blev introduceret til Rævhede Naturprodukter og Jimmy L. Havgaard af Kristian (fra kokkekniven.com) som kender dem fra hans professionelle virke som kok. Det blev til en lang snak om kvalitet, råvarer og Rævhede Naturprodukter. De laver spegepølser og andet charcuteri og det krævede en viljestyrke jeg ikke var i besiddelse af at gå forbi [...]

Continue Reading

MAD 2012: Villerslev Skaldyr – Økologiske muslinger fra Limfjorden.

Stor var min overraskelse og glæde da jeg så at Erling fra Villerslev Skaldyr også var med på messen MAD 2012.  Tilbage i sommeren 2011 var Villerslev Skaldyr den første producent som vi lavede en video med og gensynsglæden var stor og vi fik snakket om hvordan det var gået siden vi besøgte ham første [...]

Continue Reading

MAD 2012: Mjødgården, en smagsprøve der ændrede min menning om mjød

Her i vores tredje interview fra messen MAD 2012 i Århus snakker jeg med Odd Castmar-Jensen, som sammen med sin kone Marianne laver mjød under navnet Mjødgård. Jeg har en oplevelse med mjød fra da jeg gik i gymnasiet, hvor vi var en flok der købte en flaske mjød for at lege vikinger og puhaføjda hvor [...]

Continue Reading

MAD 2012: Tolstrup æbler og den mest fantastiske æblemost

Der var en stand på MAD 2012  (mad messe for Danske fødevareproducenter) der tidligt fangende mit øje. Der stod stor flok mennesker ved standen, og når de kastede nakken tilbage for at drikke deres smagsprøve lyste deres øjne og deres ansigter op. De kiggede glad på folkene bag ved standen og dem omkring sig og [...]

Continue Reading

MAD 2012: En fantastisk madmesse med danske producenter

For et par måneder siden var jeg så heldig at tilbringe hele weekenden i Århus hvor messen MAD 2012 løb af stablen. MAD står for Mit Autentiske Danmark, hvor der som Malene Aaris siger i videoen er fokus på danskproduceret mad og råvarer. Jeg havde rakt hånden op og sagt at jeg gerne ville melde mig [...]

Continue Reading
nordisk

Nordisk Brænderi – brændevin fra Nordjylland

Og nu til noget helt andet. I sommers var vi forbi Anders Bilgram der står bag Nordisk brænderi. Det ligger smukt i Hødal med udsigt over Skagerrak. I en natur som Anders bruger som inspiration og kilde til sine snapse. I videoen ovenover fortæller Anders om sine snapse og gør det rigtig engageret. Mens jeg sidder og [...]

Continue Reading
gryde

Mørbradgryde med ekstra omhu

Efteråret er over os, tiden hvor den stille simren i gryden spreder forventningens duft, hvor kartoffelmosen endelig igen kan komme i højsædet efter sommerens evindelige salater. Fik jeg sagt at jeg elsker efteråret? Vindens rusken, det omskiftelige skydække og den kolde klare luft. Regnen der slår mod ruden mens jeg sidder med snuden i en bog [...]

Continue Reading
Herslev Bryghus

Mørk Øl Eddike fra Herslev Bryghus

Jeg var et smut i Torvehallerne på Israels plads og var et smut forbi 360° Nord standen. Det er et af de mere interessante steder i torvehallerne, da de kun sælger fra små producenter og der er som regel nye ting at opdage når jeg kommer forbi snusende. Denne gang faldt jeg over over øl eddiker fra [...]

Continue Reading