Archive | Eksperimenter

Hakkebøf på pande. Læg mærke til boblerne nederst i højre hjørne. Det er vand der fordamper

Sous vide 03 – ‘Stegning lukker porerne i kødet myten’ og Maillard reaktion

Svaret er nej. Harold McGee i hans fantastiske bog “On food and cooking” har sporet myten tilbage til den tyske kemiker Justus von Liebig  der i hans bog Researches on the chemistry of food (side 126)  fra 1850 nævner ideen første gang.  Ideen spredte sig hurtigt og bliver stadig nævnt rundt om i dag. Men den passer ikke og et simpelt […]

Continue Reading 0
IMG_2050

Gris, røg og ahornsirup

Jeg var blevet udfordret af Klidmoster i #Electrolux #SecretIngredientDK udfordringen, og den udfordring jeg skulle lave var: Røg, gris og ahornsirup. Der var kommet en lille flaske ahornsirup med posten, og det var så min opgave at finde på en ret som man kunne lave med de 3 elementer. Jeg var fuldstændig i vildrede om hvad jeg […]

Continue Reading 3

Pin It on Pinterest