Archive | Eksperimenter

Gennemstegt efter Samvirkes retningslinje

Sous vide 04 – Tynde bøffer (supermarkedet størrelse) traditionelt stegte.

Bøffer er tit noget af det første der skal afprøves når man har fået sit sous vide setup. Det er let at gå til og vi har fået fyldt hovedet igennem TV udsendelser og artikler om hvor helt fantastisk det kan være. Der er så meget ved opskrifter om det være sig på skrift eller […]

Continue Reading 4
Hakkebøf på pande. Læg mærke til boblerne nederst i højre hjørne. Det er vand der fordamper

Sous vide 03 – ‘Stegning lukker porerne i kødet myten’ og Maillard reaktion

Svaret er nej. Harold McGee i hans fantastiske bog “On food and cooking” har sporet myten tilbage til den tyske kemiker Justus von Liebig  der i hans bog Researches on the chemistry of food (side 126)  fra 1850 nævner ideen første gang.  Ideen spredte sig hurtigt og bliver stadig nævnt rundt om i dag. Men den passer ikke og et simpelt […]

Continue Reading 0

Sous vide 02 – Tips og tricks.

I første afsnit fortalle jeg kort om hvad sous vide var for en størrelse, og det her afsnit er om de ting jeg har lært og den viden jeg har fået om sous vide. For der er nogle ting der er godt forstå omkring sous vide. Det er nemlig ikke et vidundermiddel der klarer alt, […]

Continue Reading 0
Sous vide setup

Sous vide 01 – Hvad er sous vide og hvorfor nu det?

  De fleste der interesserer sig for gastronomi, og følger med på blogs, TV og så videre har stødt på begrebet; at noget er tilbredt sous vide. For en hel del år siden skrev jeg om mine første eksperimenter udi sous vide. Det var en god gang hjemmesløjd dengang, med en billig 200 kroners frituremaskine […]

Continue Reading 2
IMG_2050

Gris, røg og ahornsirup

Jeg var blevet udfordret af Klidmoster i #Electrolux #SecretIngredientDK udfordringen, og den udfordring jeg skulle lave var: Røg, gris og ahornsirup. Der var kommet en lille flaske ahornsirup med posten, og det var så min opgave at finde på en ret som man kunne lave med de 3 elementer. Jeg var fuldstændig i vildrede om hvad jeg […]

Continue Reading 3
Hjemmelavet ketchup i glas parat til brug

Hjemmelavet Ketchup – Herreketchup

Det startede egentligt ud med at jeg havde for mange tomater i drivhuset, og skulle have brugt dem til noget. Hjemmelavet ketchup er en hyggelig ting at gå at lave, og så kan man jo selv bestemme hvordan den skal smage. Denne ketchup er stærkt inspireret af Klidmosters Ketchup, fordi den er nem at lave, og […]

Continue Reading 3
Nye kartofler med tunet smørsovs og købt pølse

Nye kartofler med tunet persille smørsovs og købt pølse

Jeg så her forleden de første nye danske kartofler i en af de lokale discountbutikker, så de røg selvfølgelig ned i min kurv. Tanken var at servere dem helt klassisk med persille smørsovs og en pølse til. Pølsen var af almindelig sommer grill standard fra en af de få pølseproducenter. Ikke noget af fortælle der. […]

Continue Reading 12

Pin It on Pinterest