Archive | Eksperimenter RSS feed for this section
Chicken Tikka Masala

Få mest ud af en frisk kylling – Afsnit 4, Chicken Tikka Masala (mislykket)

Fjerde afsnit i min lille serie om at udnytte en hel kylling. Den her gik helt galt, jovel den var spisbar – men der var ikke meget fornøjelse i det. Så her er hvordan den også kan gå når jeg er i køkkenet. For alt hvad der er helligt af velsmag – LAV IKKE DEN [...]

Continue Reading
Majs skæres af kolberne

Grillede majskolber og majssauce

Majskolberne på grillen Hvis der er en ting der signalerer sommer og grill for mig, så er det en majskolbe der har været forbi grillen og serveret med smør. Helst så det driver ned af kinderne med smør og safterne springer fra majsene når man bider i den. Det bliver ikke mere enkelt og mere [...]

Continue Reading
Nye kartofler med tunet smørsovs og købt pølse

Nye kartofler med tunet persille smørsovs og købt pølse

Jeg så her forleden de første nye danske kartofler i en af de lokale discountbutikker, så de røg selvfølgelig ned i min kurv. Tanken var at servere dem helt klassisk med persille smørsovs og en pølse til. Pølsen var af almindelig sommer grill standard fra en af de få pølseproducenter. Ikke noget af fortælle der. [...]

Continue Reading
Massere af skiver bacon!

Hjemmelavet bacon – dag 7

Så er dagen endelig her. Baconerne har stået i 7 dage og nu skal de ud og laves om til noget der forhåbentlig er ren velsmag.

Continue Reading
Dag 6

3 forskellige slags hjemmelavet bacon – dag 6

Så er det dag 6, ud af hvad der føles af mange dage, i forventningens tegn.  Jeg er begyndt at blive en smule bekymret over om de bliver for salte.

Continue Reading
Bacon dag 5 - alt vel og roligt

3 forskellige slags hjemmelavet bacon – dag 5

Continue Reading
Ramsløg -, hvidløg- og paprikbacon på fjerde dagen

Hjemmelavet bacon, dag 4

Min plan har hele tiden været at bruge hver slags bacon i hver sin ret, som så selvfølgelig skulle ligges her på grydeskeen.dk.   Men hvad vil gå godt med de forskellige krydringer?

Continue Reading
Bacon efter et døgns saltning

3 forskellige slags hjemmelavet bacon – dag 2

Så har mit forsøg udi at lave bacon stået et døgn i køleskabet. Som lovet i bogen og online har kødet sluppet en hel del væske. Ret fascinerende at se hvordan lagen og bacon har taget farve fra krydderingen. Da jeg mærkede på de tre stykker var det tydeligt at saltningen allerede havde arbejdet. Kødet [...]

Continue Reading
Ramsløg bacon parat til køleskabet

3 forskellige slags hjemmelavet bacon – dag 1

Der er en bog jeg igen og igen er stødt på, når jeg har læst mig igennem diverse madblogs og fora på nettet. Charcuterie: The Craft of Salting, Smoking and Curing af Michael Ruhlman og Brian Polcyn. Bogen er altid kommet med store anbefalinger, så for en måneds tid siden fik jeg taget mig sammen [...]

Continue Reading
Oksefilet (næsten sous vide) med ovnstegte røde kartofler og tomater

Oksefilet (næsten sous vide) med ovnstegte røde kartofler og tomater

Der var gæster til middag i det lille hus og den store steg skulle på bordet. Det skulle være nemt at tilberede og velsmagende.

Continue Reading